Connect with us

European Tour

25 Nederlanders jagen op laatste tickets eerste European Tour-event

Jerry Hendriks PDC Darts

Vrijdag begint de European Tour met het eerste toernooi in Leverkusen. De laatste plaatsen voor dit toernooi worden donderdag vergeven tijdens de Host Nation Qualifiers voor Duitse spelers én de West- en Zuid-Europese spelers zónder tourkaart. Liefst 25 Nederlanders wagen hier hun kans.

Nieuwe opzet

Sinds dit seizoen is er een nieuwe opzet van de qualifiers. Speelden alle Europese spelers tot dusver in één grote Qualifier, nu is er een onderscheid gemaakt tussen spelers met en zonder een tourkaart. Zo zijn alle tourkaarthouders al in actie gekomen, waar Jeffrey de Zwaan, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort een plaats bemachtigden in het deelnemersveld. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena waren automatisch geplaatst. Donderdag wordt er gestreden om twee plaatsen voor alle spelers zonder tourkaart uit West- en Zuid-Europa.

Geen Co Stompé

Spelers die aan Q-School hebben deelgenomen mogen aan alle qualifiers van de dertien European Tour-events deelnemen. Heb je geen Q-School gespeeld, dan mag je twee keer een poging wagen. In totaal zullen er donderdag 48 spelers in actie komen, waarvan 25 Nederlanders. Opvallend is dat Co Stompé jr. mee doet, maar Co Stompé zelf niet. Ook Justin van Tergouw slaat deze qualifier over.

Negen landen aanwezig

Naast Nederlandse darters zijn er ook spelers aanwezig uit Zwitserland, België, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Brazilië, Nieuw-Zeeland en Portugal. Spelers van buiten Europa mochten kiezen of ze aan de Europese of Britse Q-School deelnamen. Diogo Portela (Brazilië) en Cody Harris (Nieuw-Zeeland) verkozen Europa. Hierdoor moeten ze ook aan de Europese in plaats van de Britse qualifiers deelnemen voor de European Tour.

Nederlanders op European Tour Qualifier

Ronald Balfoort, Jeffrey Bekema, Cor Ernst, Levy Frauenfelder, Mats Gies, Toon Greebe, Jerry Hendriks, Jimmy Hendriks, Leon Hendriks, Remon Hurrebrink, Arjan Konterman, Mareno Michels, Wessel Nijman, Wesley Plaisier, Erwin Renkema, Armando Slotboom, Co Stompé jr, Danny van Klompenburg, Danny van Trijp, Wilco Vermeulen, Theo de Jong, Nigel van Milligen, Wesley van Trijp, Richard van Zijtveld, Patrick van den Boogaard

Delen:

Meer over European Tour