Connect with us

Laatste Nieuws

80 Nederlanders op drukste Q-School ooit

Wesley Harms Grand Slam of Darts PDC

De grote onrust bij de BDO, de opmars van de dames, de internationalisering en de constante groei van de PDC heeft voor alweer een recordaantal deelnemers gezorgd op Q-School. Vanaf donderdag strijden in Wigan en Hildesheim liefst 853 spelers voor een PDC Tourkaart. Er liggen 31 kaarten voor het grijpen.

Verdeling tussen twee toernooien

Tegelijkertijd wordt zowel de Britse als de European Qualifier gehouden in Wigan en Hildesheim. Spelers buiten Europa hebben de keuze aan welke van de twee toernooien ze deelnemen. In totaal zijn er 31 kaarten te verdelen. Op de Britse Q-School (521 spelers) zullen er telkens twee dagwinnaars zijn, op de Europese (332 spelers) is er een tourkaart voor de dagwinnaar. De resultaten van de vier dagen opgeteld levert een Q School Ranking op. De beste 12 op de Britse lijst krijgen na afloop nog een tourkaart, net zoals de zeven beste Europese spelers.

Tachtig Nederlanders

Dit jaar zijn er maar liefst tachtig Nederlandse darters die gaan proberen om een Tourkaart te winnen óf juist terug te veroveren. Dit zijn er aanzienlijk meer dan vorig jaar, toen er 52 Nederlanders van de partij waren. Het past in de groei van de Europese Q-School, waar er 332 spelers zijn ten opzichte van de 249 van vorig jaar. De opvallendste groei is er bij de spelers uit Tsjechië (24), Oostenrijk (21) en Hongarije (10). Bij de Nederlanders onder meer Jeffrey de Graaf, Ryan de Vreede, Toon Greebe, Jerry en Jimmy Hendriks, Vincent Kamphuis, Christian Kist, Wessel Nijman, Berry van Peer en Justin van Tergouw.

BDO-top aanwezig

Door de grote onrust bij de BDO is nagenoeg iedereen van de partij die de afgelopen week op het BDO WK speelde. Zo ook de Nederlanders Wesley Harms, Martijn Kleermaker, Chris Landman, Dannie Olde Kalter, Gino Vos, Willem Mandigers en Richard Veenstra. Daarnaast tevens winnaar Wayne Warren, Jim Williams, Scott Mitchell en Scott Waites. De vraag is wel of Warren komt, zijn dartsleverancier meldde eerder in de week namelijk dat hij er vanaf zag. Ook een groot aantal dames komt naar Q-School, al laten de Nederlandse dames het afweten. Mark Webster besloot gisteren om zich terug te trekken voor Q-School.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws