Connect with us

UK Open

Acht Nederlanders halverwege de rit al zeker van UK Open

Na drie van de zes UK Open Qualifiers hebben acht Nederlanders zich al geplaatst voor de UK Open. De top-96 van de UK Open Order of Merit, waarop het verdiende prijzengeld over deze zes toernooien wordt opgeteld, plaatst zich hiervoor. Vorig jaar was 750 pond de grens.

Vier voorlopig in top-32

Michael van Gerwen heeft dit in ieder geval ruimschoots gehaald door liefst twee van de drie toernooien te winnen. Daar kwam op zondag ook nog een kwartfinale bij. Hij verdiende liefst 22.000 pond en gooide zondag ook nog een negendarter. Achter hem waren Jelle Klaasen (2.000), Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan (beiden 1.750) ook goed op dreef. Voor hun is er nog een extra target. De top-32 plaatst zich op de UK Open namelijk rechtstreeks voor de derde ronde en is dan ook verzekerd van het minimale prijzengeld van 1.000 pond. Ze staan nu op plek 25, 27 en 28.

Nentjes maakt indruk

De meest opvallende naam dit weekend was Geert Nentjes. De tiener van Urk haalde afgelopen najaar al bijna het WK via de regionale qualifier, in Wigan liet hij eveneens sterk spelzien. Nentjes gooide 1.500 pond bij elkaar en is zeker van de UK Open. Datzelfde deed Ron Meulenkamp. Vincent van der Voort heeft 1.000 pond verdiend en Jan Dekker staat op 750 pond. Utopisch zou hij nog buiten de top-96 kunnen vallen, maar de Drent die tegenwoordig in Friesland woont, kan met een gerust hart een ticket boeken richting Minehead.

Barney, Van de Pas en Kist in de zorgen

Een grote groep Nederlanders kan zich nog bij deze acht spelen. Yordi Meeuwisse, Jeffrey de graaf en Jimmy Hendriks hebben 500 ponder verdiend en zijn goed op weg. Michael Plooy, Ryan de Vreede en Mario Robbe staan op 250 pond. Raymond van Barneveld verloor twee keer zijn eerste partij van Krysztof Ratajski en besloot de derde dag niet te spelen. Hij staat dus nog op nul. Dat geldt ook voor Benito van de Pas, die drie dagen op rij zeer ondermaats presteerde. Gemiddeld over zijn drie partijen, die hij telkens verloor, kwam hij niet verder dan een gemiddelde van 74. Van de 258 spelers die in actie kwam waren er slechts vijf met slechtere cijfers, onder wie Dean Winstanley. Christian Kist was afwezig in Wigan. Hij kreeg onlangs weer een zware jichtaanval en is ook voor komend weekend nog onzeker.

Delen:

Meer over UK Open