Connect with us

UK Open

Acht Nederlanders naar UK Open

Acht Nederlandse darters hebben zich geplaatst voor de UK Open. Twee daarvan hoeven pas op vrijdag in actie te komen vanaf de derde ronde. De UK Open wordt gespeeld van 6 tot en met 9 juni in het Reebok Stadium in Bolton. De top-96 van de UK Open Order of Merit na afloop van de acht Qualifiers plaatste zich voor de FA Cup of Darts en dit aantal wordt aangevuld door de Amateur Qualifiers.

Top-32

Michael van Gerwen wist een unieke prestatie te leveren door maar liefst vijf van de acht UK Open Qualifiers te winnen. de andere drie hoofdprijzen gingen naar Robert Thornton, Kim Huybrechts en Simon Whitlock. Zij staan dan ook in de top-5 van de UK Open Order of Merit. Opvallendste naam naast dit kwartet is Peter Wright met een vierde plaats. De top-32 stroomt pas in de derde ronde van UK Open in. Naast Van Gerwen is Raymond van Barneveld de enige Nederlander die dit ook heeft weten te halen. Naast Kim Huybrechts slaagde ook zijn broer Ronny hierin.

Phil Taylor

Co Stompé en Jelle Klaasen zullen net zoals Phil Taylor instromen in de tweede ronde. Zij staan op plaatsen tussen positie 32 en 64. Voor Taylor is dit een nieuwe ervaring. Hij wist zich namelijk tot dusver altijd bij de beste-32 te kwalificeren. Leon de Geus, Gino Vos, Vincent van der Voort en Roland Scholten zullen vanaf de eerste ronde aan de bak moeten.

Bekende namen niet van de partij

Ryan de Vreede kwam met 400 pond op de teller 200 pond te kort. Mareno Michels bleef steken op 200 pond. Opvallende namen die zich niet hebben weten te kwalificeren voor de UK Open zijn Mark Hylton, Chris Mason, Alan Tabern, Daryl Gurney, Steve Coote, Charl Pietersen, Barrie Bates, Dennis Priestley en Denis Ovens. Voor Ovens zal dit ook gelijk een flinke tik zijn voor de wereldranglijst. The Heat wist de afgelopen jaren namelijk telkens de halve finale te bereiken.

Delen:

Meer over UK Open