Connect with us

World Series of Darts

Acht PDC-sterren maken geen fout op US Darts Masters

Peter Wright US Darts Masters

De eerste ronde van de US Darts Masters 2019 heeft geen verrassingen opgeleverd. De afgelopen jaren wisten onder meer Dawson Murschell nog een hak te zetten bij één van de PDC-toppers. Ditmaal bleven surprises uit, al waren er wel een aantal close partijen.

Van Gerwen aan de bak

Daarbij ook het treffen tussen Michael van Gerwen en Darin Young. Big Daddy is al jaren de meest constant presterende Amerikaan en liet dat tijdens de eerste stop van de World Series of Darts ook weer zien. Hij kon Van Gerwen lang bijbenen tot 4-4. Met een 78-finish hield de Nederlander vervolgens zijn eigen leg en een 180’er voor de 13-darter besliste de partij. Hij treft nu Michael Smith.

Anderson vs Price

Een ander opvallend duel in de tweede ronde is die tussen Gary Anderson en Gerwyn Price. Anderson was toch wat roestig tegen Elliot Milk en won uiteindelijk met 6-4. Price rekende met dezelfde cijfers af met Gary Mawson. Debutant Nathan Aspinall was duidelijk te sterk voor Shawn Brenneman, terwijl ook Rob Cross en Daryl Gurney eenvoudig wonnen. De spannendste partij was die tussen Peter Wright en Jeff Smith. Na een 81-finish voor 5-1 miste Snakebite liefst vijf matchdarts. Zo kwam er een elfde leg en daarin won de Schot alsnog met een tweedart 67-finish.

US Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts