Connect with us

Grand Slam of Darts

Acht verrassende namen pakken Grand Slam-tickets

De Grand Slam of Darts gaat worden afgewerkt met een groep zeer verrassende namen. Zoals eigenlijk ieder jaar stond het kwalificatietoernooi bol van de verrassingen en konden de favorieten hun rol niet waarmaken. Twee Nederlanders leken daar van te profiteren, maar sneuvelden in de laatste ronde.

Nét niet voor Dekker en De Zwaan

Jan Dekker zorgde gelijk voor de grootste verrassing door nummer vijf van de wereld Daryl Gurney te vloeren. De Drent walste door, om in de finaleronde te verliezen van Martin Schindler. Jeffrey de Zwaan kwam nog dichterbij. Hij won vorig jaar de Qualifier, maar nu ging het in de allerlaatste leg mis tegen Mark Webster (5-4). Dirk van Duijvenbode verloor in de halve eindstrijd van de Pool Tytus Kanik.

Grote namen sneuvelen allemaal

Behalve nummer vijf Gurney zal ook nummer tien Dave Chisnall, nummer dertien Darren Webster, nummer vijftien Joe Cullen en nummer zestien Adrian Lewis ontbreken in Wolverhampton. Hierdoor lopen ze een forse dreun op voor de wereldranglijst, maar ook in bijvoorbeeld het bereiken van de Premier League Darts. Naast Schindler en Webster wisten Stephen Bunting, Andrew Gilding, Steve Hine, Joe Murnan, Keegan Brown en Ryan Searle zich ook door de qualifier te knokken. Zij staan dan ook allemaal vanaf komend weekend op de Grand Slam of Darts en zijn verzekerd van minimaal 3.000 pond aan prijzengeld.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts