Connect with us

Pro Tour

Adrian Lewis ontsnapt met marginale voorwaardelijke straf

Adrian Lewis is erg makkelijk weggekomen na zijn bizarre uitbarsting van vrijdag op de UK Open Qualifier. De Engelsman is door de Darts Regulation Authority, de tuchtcommissie van de PDC, voor drie maanden geschorst. Dit gaat echter om een voorwaardelijke schorsing.

Lewis gaat volledig uit zijn plaat

In Wigan verloor de Engelsman zichzelf volledig tegenover Jose Antonio Justicia Perales. Bizar genoeg besloot de PDC om hem niet uit het toernooi te halen, maar besloot later op de avond om hem wel per direct te schorsen. Meerdere keren werd de Spanjaard afgeleid op het moment dat hij op een finish stond door Lewis en liet in gebaar merken dat hij daar niet van gediend was. Toen het in de slotfase nogmaals gebeurde begon Perales maar te lachen, waarop Lewis uit zijn slof schoot. Hij schold hem eerst uit en was fysiek bedreigend. Dit bleef niet tot één keer, maar meerdere keren ging hij richting de Spanjaard om hem om schandelijke wijze duidelijk te maken wat hij er van vond. In de slotleg had de Spanjaard pech met een bouncer en vervolgens pakte Lewis de partij met een 88-finish. Hij maakte het daarop nog erger door Perales aan te vliegen en hem bij zijn keel te grijpen. Er moesten stewards tussenkomen om het niet verder te laten escaleren.

Slechts een voorwaardelijke straf

De Darts Regulation Authority schorste Lewis vrijdagavond per direct, waarop woensdag een hoorzitting volgde. Daarin is de zaak besproken en heeft Lewis toegegeven dat hij de regels van de DRA heeft geschonden. De Engelsman heeft een schorsing van drie maanden gekregen, alleen deze is slechts voorwaardelijk. Hierbij is een looptijd van zes maanden. Wanneer Jackpot zich in de komende zes maanden nog een keer misdraagt, dan zal hij voor drie maanden worden geschorst. Een opmerkelijke korte looptijd voor zo’n vergrijp. Daarnaast moet hij een boete betalen van 3.000 pond. Dit is ook opmerkelijk laag als je bedenkt dat Lewis afgelopen vrijdag voor zijn prestatie met het bereiken van de halve finale op de UK Open Qualifier 2.500 pond verdiende.

Lewis komt met korte verklaring

Lewis heeft zelf een verklaring afgegeven die ook opmerkelijk genoemd mag worden. Hij verontschuldigt zich tegenover iedereen, behalve tegen zijn tegenstander. Hij geeft zelfs aan dat hij nog altijd vindt dat Justicia Perales hem heeft uitgedaagd. “Ik betreur het dat mijn frustraties de overhand hebben genomen nadat ik vond dat mijn tegenstander me aan het uitlokken was. Ik had dit direct aan de toernooidirectie moeten rapporteren in plaats van hem ermee te confronteren. Ik wil dan ook mijn verontschuldigingen uitspreken aan de PDC, de toernooisponsoren, mijn eigen sponsoren, mijn manager, de fans en mijn familie.”

Delen:

More in Pro Tour