Connect with us

UK Open

Adrian Lewis per direct geschorst na grove misdragingen

Adrian Lewis heeft zich misdragen tijdens de UK Open Qualifiers. In Wigan verloor de Engelsman zichzelf volledig tegenover Jose Antonio Justicia Perales. Bizar genoeg besloot de PDC om hem niet uit het toernooi te halen, maar besloot later op de avond om hem wel per direct te schorsen.

Schandalig gedrag Lewis

Meerdere keren werd de Spanjaard afgeleid op het moment dat hij op een finish stond door Lewis en liet in gebaar merken dat hij daar niet van gediend was. Toen het in de slotfase nogmaals gebeurde begon Perales maar te lachen, waarop Lewis uit zijn slof schoot. Hij schold hem eerst uit en was fysiek bedreigend. Dit bleef niet tot één keer, maar meerdere keren ging hij richting de Spanjaard om hem om schandelijke wijze duidelijk te maken wat hij er van vond.

Dit is te zien in onderstaande beelden:

Jackpot grijpt hem bij de keel

In de slotleg had de Spanjaard pech met een bouncer en vervolgens pakte Lewis de partij met een 88-finish. Hij maakte het daarop nog erger door Perales aan te vliegen en hem bij zijn keel te grijpen. Er moesten stewards tussenkomen om het niet verder te laten escaleren. Toch vond de PDC dit geen aanleiding om Lewis te diskwalificeren. Het had geen gevolgen aangezien Van Gerwen met 108,5 per beurt afrekende met Jackpot.

Per direct geschorst

De PDC ondernam tijdens het toernooi geen actie, maar liet er na afloop geen gras over groeien. Een uur na het toernooi kwam de verklaring dat de Darts Regulation Authority, de tuchtcommissie van de PDC, Lewis per direct heeft geschorst. Dit zal duren zolang het onderzoek loopt. Lewis krijgt wel de kans om in beroep te gaan. Of hij zijn verdiende prijzengeld van de UK Open Qualifier, en daarmee ook een gegarandeerd startbewijs voor de UK Open, mag houden is nog niet bekend.

Delen:

Meer over UK Open