Connect with us

World Darts Championship

Alcinas zet Duitse surprise heel eenvoudig aan de kant

Antonio Alcinas PDC World Cup of Darts

Antonio Alcinas heeft een einde gemaakt aan het sprookje van Kevin Munch. De Duitse qualifier won in de eerste ronde van Adrian Lewis, maar stond stijf van de spanning. De hoge finishes deden het voor Alcinas. Met een 120-finish won hij de openingsset en liep naar 3-1 met een bulls-eye 86-finish. Daarop was het beslist en staat Alcinas in de derde ronde van het PDC WK Darts tegenover Darren Webster.

Stijf van de spanning

Munch zorgde voor een grote sensatie door als voorrondespeler Adrian Lewis overtuigend naar huis te gooien. Alcinas speelde een zeer moeizame partij tegen landgenoot en vriend Cristo Reyes. Nu begon hij wel wervelend door de eerste twee legs te openen met een 180’er. Hij miste twee pijlen om de set te pakken en daardoor schoot Munch ook in gang. Hij dwong een vijfde leg af en stond klaar om het af te maken. Met een 120-finish schreef Alcinas de set echter alsnog bij.

The Dragon blijft erin hangen

Waar het erop leek dat Munch wel in de partij was gegroeid, bleek daar in de tweede set weinig van. Zijn gemiddelde bleef hangen onderin de 80, waar Alcinas de 100 aantikte. Zeer overtuigend won de Spanjaard dan ook de tweede set, om daarna foutjes te gaan maken. Zeven pijlen vielen niet op de dubbels, voor hij zijn eigen leg wel met een 12-darter won. Beide darters gooiden een 74-finish om naar een cruciale vijfde leg toe te werken. Munch begon met twee scores van 140 en bleef daarin in de partij (1-2).

Tweede hoge finish

Alcinas wist daarna toch weer vrij eenvoudig de break te pakken, maar leek het ook net zo makkelijk weg te geven. Munch kon aan gaan leggen om een vijfde leg af te dwingen, tot de Spanjaard een bulls-eye 86-finish gooide voor de set. Dit bleek de beslissing, want in de vijfde set kwam Alcinas alleen door zichzelf nog in de problemen. Munch hield zijn eigen leg nog wel met een 104-finish, waarop de bibbers optraden. Munch mocht nog aanleggen vanaf 90, daarna klaar de Alcinas de klus.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship