Connect with us

World Darts Championship

Als een wervelwind gunt Van Gerwen Wilson geen enkele leg

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2017

Michael van Gerwen heeft opnieuw een demonstratie afgegeven om daarmee de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. James Wilson werd aan de kant gezet alsof het een kleuter was die voor het eerst een setje darts in zijn handen had. De Engelsman pakte geen enkele leg terwijl Mighty Mike een gemiddelde van 108,8 noteerde. In de derde ronde wacht na de kerstdagen Gerwyn Price.

Direct vol het gaspedaal ingetrapt

Achter het podium had Van Gerwen de bull gewonnen, maar besloot om Wilson te laten beginnen. Direct werd de Engelsman onder druk gezet en kreeg in de openingsleg al een 142-finish om zijn oren. Lethal Biscuit kreeg een klein kansje om terug te slaan, alleen vanaf 132 kon hij dubbel-16 niet vinden. De derde leg was opnieuw indrukwekkend van Van Gerwen, waar hij op zijn beurt bulls-eye niet kon vinden voor de 170-finish. Wilson kon zijn leg echter niet redden en zo was het al 1-0 met een gemiddelde van 112,73.

Beangstigende oorwassing

Van Gerwen presteerde het om het gemiddelde exact hetzelfde af te sluiten met 112,73, want hij gooide opnieuw de set uit in veertig darts. De derde set opende Mighty Mike met een 164-finish, om bulls-eye voor een 170-finish te missen. In de derde leg kreeg Wilson de kans op bulls-eye, alleen die kon hij niet vinden. Zo was de derde set ook afgerond met 41 pijlen, om er met een 180’er alweer een 14-darter achteraan te gooien. Wilson kreeg daarna zijn derde leg op rij de kans op bulls-eye, om het rode stipje maar niet te vinden.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship