Connect with us

Pro Tour

AMSTERDAM KRIJGT IN 2019 PDC TV-TOERNOOI; TWEE KEER AHOY IN PREMIER LEAGUE

De PDC heeft de kalender voor 2019 bekendgemaakt met zeer groot nieuws voor Nederland. Er zal namelijk sinds lange tijd weer een televisietoernooi in ons land worden gehouden. Van 1 tot en met 3 november is in Amsterdam de World Series Finals. De Premier League Darts komt opnieuw naar Rotterdam én opnieuw voor twee avonden. Kaarten voor de Premier League zullen op maandag 1 oktober in de verkoop gaan voor PDC TV-abonnees en op maandag 8 oktober begint de vrije verkoop.

Noodgreep krijgt een vervolg

Dit jaar werd er in Rotterdam noodgedwongen twee keer gespeeld tijdens de Premier League Darts. Door noodweer in Engeland kon er eerder in het jaar niet gespeeld worden in Exeter. Om de wedstrijden toch af te kunnen werken werd er gezocht naar oplossing. Die werd gevonden in Nederland. Rotterdam kreeg een tweede speelavond, waardoor er zowel op woensdag als op donderdag in Ahoy werd gespeeld. In 2019 is dit opnieuw het geval. Op 27 en 28 maart zal er gespeeld worden in de havenstad voor de achtste en negende speelavond. Dat zal dus gelijk Judgement Night zijn.

Amsterdam nieuw op de kaart

De PDC gaf de afgelopen twee jaar al aan graag een extra televisietoernooi in ons land te organiseren. Met name de wetgeving rondom de kansspelen hield dat tegen, het gros van de toernooien heeft namelijk een wedkantoor als hoofdsponsor. Ondanks dat de wetgeving nog altijd niet is afgerond, besluit de PDC in 2019 toch de stap te zetten. Van 1 tot en met 3 november wordt in Amsterdam de World Series Finals gespeeld. In welke zaal dit zal gebeuren houdt de PDC nog wel geheim.

Locatie Nederlandse European Tour nog onzeker

Dit jaar waren er voor het eerst twee European Tour-events in Nederland. In het voorjaar in Zwolle en dit weekend (begin september) in Maastricht. Voor 2019 staat er maar één EuroTour in ons land ingetekend. Deze zal van 24 tot en met 26 mei worden gehouden. De locatie hiervoor is alleen nog niet bekendgemaakt door de PDC.

Delen:

Meer over Pro Tour