Connect with us

Champions League

Anderson en Van Gerwen sturen Gurney met bizar slot naar huis

Gary Anderson gaat samen met Michael van Gerwen naar de halve finale van de Champions League of Darts. Door de krappe zege van Daryl Gurney was MvG na het winnen van één leg al zeker van de volgende ronde. Anderson had aan een zege voldoende om op legsaldo eveneens Gurney te passeren en pakte de zege op bizarre wijze.

Gurney brengt zichzelf in de problemen

Zaterdagmiddag won Gurney nog knap van Anderson, om zaterdagavond na een grote achterstand nog veel legs te schrapen tegen Van Gerwen. Dat gaf hem de kans om zichzelf in een goede positie te brengen voor de halve finales. Dave Chisnall moest hij dan wel met ruim verschil aan de kant zetten, zoals Van Gerwen en Anderson hadden gedaan. Hij kwam snel op 2-0 met een 84-finish, maar daarna pakte Chisnall drie legs op rij. Vanaf 4-4 kwam er een nieuwe tussensprint van Gurney naar 7-4, door een 114-finish kwam de Engelsman toch weer terug tot 7-6. Gurney hield de marge wel vast om te winnen met 10-7, alleen daardoor was hij afhankelijk van het andere duel.

Bizarre slotleg

De druk was er bij Van Gerwen namelijk helemaal vanaf. De Nederlander hoefde nog maar één leg te winnen en deed dat in de derde leg na onder meer een 160-finish van Anderson. Het legsaldo van de Schot was op voorhand al beter dan die van Gurney, waardoor hij aan een zege voldoende had. Vanaf 2-2 denderde Anderson naar 2-6 met onder meer een 83-finish. Het werd ook 3-8, voor Van Gerwen zijn tussensprint plaatste. Hij gooide onder meer een tops-tops 100-finish en een 80-finish. Een vierde 180’er bracht hem terug tot 8-9 en daarmee verzekerde Van Gerwen zich van de groepswinst. De nummer één van de wereld was in zijn ritme en denderde maar door. Hij dwong een slotleg af en nam het initiatief. Vanaf 68 miste hij twee matchdarts, maar leek terug te mogen komen. Anderson gooide echter een 140-finish uit om toch te winnen met 9-10.

Champions League of Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League