Connect with us

Grand Slam of Darts

Anderson en Wade pakken zwaarbevochten tickets

James Wade en Gary Anderson zijn met de nodige moeite doorgedrongen naar de knock-out fase van de Grand Slam of Darts. Als dank mogen de Engelsman en de Schot het direct tegen elkaar opnemen. Wade wist alle drie zijn partijen te winnen, maar moest diep gaan tegen Adrian Lewis.

In een vreemde ontknoping behaalde Anderson precies het gewenste resultaat tegen Darryl Fitton. Niels de Ruiter kreeg klop van zowel Wade, Lewis als Denis Ovens. Door de 5-0-zege van Ovens op de Nederlander was The Heat op legsaldo zeker van de volgende ronde. Ondanks twee eerdere zeges moest Wade daardoor voluit gaan tegen Lewis. Tot de onderbreking leek het een zware partij te gaan worden voor The Machine, maar vanaf 2-2 liet hij weinig meer heel van zijn iets jongere landgenoot. Jackpot wisselde prachtige legs af me beurten waar absoluut niets in wilde lukken. Zo pakte Wade een 5-3-zege en de groepswinst.

Anderson kreeg zaterdagmiddag verrassend met 5-4 klop van Paul Nicholson en herstelde zich een dag later door Kevin Painter te kloppen. In de laatste groepswedstrijd tegen collega BDO’er Darryl Fitton moest hij zien te winnen. Opvallend feit was ook dat beide darters bij een 5-3-zege van Dreamboy door zouden gaan. Zo liep het niet, maar Anderson wist de overwinning wel te pakken. Fitton nam een voorsprong, vooral doordat de Schot schutterde op de dubbels. Aan het slot van de partij was dat bij Fitton ook het geval. Op 3-3 wist hij met veel moeite nog een dubbel te vinden, maar in de twee legs daarna kon Anderson – mede door missers van The Dazzler – toeslaan.

Hierdoor moest Nicholson met 5-0 zien te winnen van Kevin Painter om een dart-off te moeten gooien. The Artist gooit sinds dit toernooi met nieuwe darts en had in het weekend vooral veel problemen op de dubbels. Anderson stond ondertussen in te gooien voor een mogelijke dart-off, maar kon al snel zijn pijlen weer opruimen. Nicholson faalde in één leg op zijn dubbels en ging daardoor slechts met 3-1 de pauze in. Na de onderbreking maakte Painter er zelfs nog een echte wedstrijd van, waardoor hij de partij alsnog met 4-5 wist te winnen.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts