Connect with us

Premier League Darts

Anderson heeft geen kind aan twijfelkont Wright

Gary Anderson heeft eenvoudig weten te winnen van Peter Wright in de Premier League Darts. Waar Anderson een solide partij afwerkte, kwam Wright totaal niet opdagen. Met wederom een nieuwe setup kon hij niets klaarspelen en mocht nog blij zijn twee legs te pakken. Zijn rol in de League is hiermee wel uitgespeeld.

Wright blijft een twijfelkont

Wright wist vorige week op het nippertje te eerste schifting door te komen, waarop hem een grote inhaalrace wacht om de play-offs nog te halen. Hij was in de afgelopen weken teruggekeerd naar zijn vertrouwde setup, om in het weekend toch weer te gaan experimenteren. Tegen onder meer Raymond van Barneveld speelde hij met een vreemde setup met een zeer korte shaft. Het had weinig succes en toch besloot Snakebite met ditzelfde setje in Sheffield te gaan gooien. Het bleek een desastreuze keuze.

Geen moment een partij

Het duurde anderhalve leg voor Wright een beurt wist te noteren met minimaal twee triples. Toch werd hij gebroken door een 144-finish van Anderson voor een 12-darter. Anderson speelde zoals altijd met zijn vertrouwde materiaal en was zeer solide. Een 14-darter en een 180’er richting tops bracht al 4-0 op het bord. Dat was wel na de eerste gemiste kans van Wright vanaf 80 en ook bulls-eye vanaf 161 viel er niet in. Het werd ook 5-0, waarop Anderson alweer een 180’er vuurde. Hij werd slordig op de dubbels, waardoor Wright eindelijk een leg kon bijschrijven. Na de derde 180’er werd het voor Anderson 6-1. Na negen pijlen stond hij al op 60, om het niet af te maken. Met een 64-finish pakte Wright nog een tweede leg, waarop Anderson het met een 13-darter toch afmaakte.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts