Connect with us

Pro Tour

Anderson herpakt zich met vijfde titel; bijna tweede Duitse sprookje

Gary Anderson heeft zijn slechte beurt tijdens de play-offs van de Premier League Darts snel weten weg te spoelen door het elfde Players Championship te winnen. Het is zijn vijfde titel van het jaar. Het verhaal van de dag was echter de finaleplaats van Gabriel Clemens, wat bijna het tweede Duitse sprookje in ruim een maand tijd werd.

Anderson weer bij de les

Donderdag kreeg Anderson een flinke tik om zijn oren. In de halve finale van de Premier League Darts werd hij ruim aan de kant gezet door Michael Smith. De domper zette hij in Milton Keynes snel recht. De Schot won van Josh Payne, Peter Hudson, Jermaine Wattimena, Ryan Joyce, Adrian Lewis en Darren Webster voor een nieuwe finaleplaats.

Duitsland klopt nu echt aan de deur

Vorige maand won Max Hopp als eerste Duitser een toernooi op de PDC Pro Tour en nu was Clemens dichtbij een tweede. Hij won in januari pas zijn tourkaart, maar weet gelijk flinke indruk te maken. In Milton Keynes was de eerste partij moeizaam tegen Richard North (6-5), daarna moesten Steve Hine, Simon Whitlock, Paul Nicholson, Brendan Dolan en Peter Wright eraan geloven.

Twee matchdarts voor Clemens

In de finale pakte Anderson direct de break, maar werd ook gelijk teruggebroken. Het was de start van Clemens van vier legs op een rij voor de 1-4-voorsprong. Toen mocht hij echt gaan denken aan een eerste titel, maar juist daar ging het mis. Anderson kwam terug tot 4-4, voor Clemens op matchpoint kwam. Hij kreeg zelfs twee matchdarts, maar verloor toch met 6-5.

Big Ben laat zich weer zien

Michael van Gerwen meldde zich na de Premier League-winst af voor het weekend op de vloer. Ook Raymond van Barneveld ontbrak. Wel van de partij waren Benito van de Pas en Danny Noppert. Zij haalden de laatste-16, om daarin te verliezen van Michael Smith en Darren Webster. Bij de laatste-32 viel het doek voor Christian Kist (4-6 tegen Michael Smith), Vincent van der Voort (4-6 tegen Darren Webster), Jermaine Wattimena (1-6 tegen Gary Anderson) en Jeffrey de Zwaan (0-6 tegen Daryl Gurney).

Delen:

Meer over Pro Tour