Connect with us

World Grand Prix

Anderson houdt met tussensprint Barney uit Grand Prix-finale

gary-anderson-world-grand-prix-2016-3

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om een volledige Nederlandse finale van de World Grand Prix op het menu te zetten. De Nederlander herpakte zich na de verloren eerste set tegen Gary Anderson en leek op weg naar de break. In de derde set ging het alsnog mis en daarna had hij steeds meer moeite om de openingsdubbel te vinden. Toen ook de dubbels aan het einde van de derde leg van de vierde set niet vielen was het gedaan.

Eerste set van toernooi verloren

Anderson wist donderdag een offday te overleven en speelde tegen Van Barneveld vanaf de eerste dart veel sterker. Hij opende met een 12- en 14-darter voor 2-0, voor de Nederlander een leg terug wist te snoepen. Met scores van 152 en 180 leek een vijfde leg aanstaande, maar Anderson pakte de set met een 148-finish. De Schot brak opnieuw in de tweede set, maar met een 12-darter sloeg Barney terug. Het liep nu wel naar een vijfde leg en daarin vond hij dubbel-15 om de stand gelijk te trekken.

Twee keiharde tikken

De Nederlander zette door in het goede gevoel en wist gelijk weer te breken. Zijn eigen leg opende hij sterk met 72, 180 en 134, waar de Schot te laat uit de startblokken kwam. Zo was het al 0-2, voor Anderson zijn eigen leg pakte. Van Barneveld had de set vervolgens af moeten maken, maar wist de openingsdubbel niet in zijn eigen leg te vinden. Anderson brak terug met een 13-darter en wist zijn eigen leg af te raffelen met een 12-darter via 180 en een 104-finish.

Steeds meer moeite met de dubbels

Deze twee tikken leek Barney nog te verwerken, want hij opende de vierde set alweer met scores van 152 en 180. Anderson ging daar overheen met twee 180’ers voor een 12-darter en profiteerde in de derde leg. Barney had al moeite om de openingsdubbel te vinden en miste vier pijlen voor legwinst. Daar kwamen nog drie gemiste openingsdubbels overheen en met een 78-finish kwam Anderson op 3-1 in sets. De Schot had zijn gemiddelde inmiddels ruim boven de 100 per beurt gewerkt en opende de vijfde set ook alweer met 120, 180 en 140. Hij kon vervolgens de partij volledig afronden, om vier pijlen voor de break te laten liggen. Het gaf Barney zelfs de kans om zelf te breken en de partij juist weer helemaal open te gooien. Nu miste hij liefst tien darts om te openen en kwam er toch een vijfde leg. Daarin vond Barney geen triples en pakte Anderson de 4-1-zege.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix