Connect with us

World Series of Darts

Anderson houdt Van Barneveld van eerste World Series-titel af

Gary Anderson heeft de Perth Darts Masters weten te winnen door in de finale Raymond van Barneveld te verslaan. De Nederlander stond voor de derde keer in de finale van een World Series-event, maar blijft nog altijd met lege handen achter.

Matchdarts overleefd

In Perth wordt het 25ste toernooi van de World Series gehouden en inmiddels is Van Barneveld de enige speler die bij alle toernooien van de partij was. Een titel heeft hij alleen nog niet weten te pakken, al kwam de Nederlander ditmaal weer dichtbij. Vrijdag en zaterdag won Barney van Corey Cadby en Phil Taylor. In de halve finale kwam hij wel goed weg tegen Daryl Gurney. Superchin nam een 8-10-voorsprong en miste nog een volle beurt aan matchdarts. Daarop pakte Van Barneveld toch de zeg met een tweedart 87-finish. Gary Anderson won ondertussen in een een spannend duel van James Wade (11-9).

Hoog niveau niet voldoende

In Perth bleek dat Van Barneveld steeds meer gewend raakt zijn zijn nieuwe darts en dat bracht hem in de finale een gemiddelde van 101,87 per beurt. Toch was dat niet voldoende voor de buit. In de openingsfase pakte Anderson de eerste break, waarop Barney direct terugkwam naar 3-3. De Schot pakte wel voorzichtig de overhand en liep met een 136-finish uit naar 6-4. Daar kwam een 95-finish overheen voor 7-5, waarop Barney de druk bleef opvoeren met een bulls-eye 121-finish. Op 9-7 plaatste Anderson echter een tweede break en die gaf hij daarna niet meer uit handen. Dubbel-8 bracht hem de 11-7-zege en de titel.

Perth Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts