Connect with us

World Matchplay

Anderson in ware thriller met negendarter langs Cullen

Gary Anderson is in de halve finale van de World Matchplay de tegenstander van Jeffrey de Zwaan. De Schot gooide een negendarter tegen Joe Cullen, om toch langs het randje van de afgrond te gaan. Cullen kreeg namelijk twee matchdarts op 15-14 en had een beslissende 37ste leg af kunnen dwingen. Drie darts op tops gingen mis en Anderson maakte het af.

Sensationele start met negendarter

Cullen en Anderson begonnen allebei fantastisch, waarbij het armpje drukken werd in de eerste sessie. Cullen kwam op 2-1 dankzij een 10-darter en dat kon Anderson beter. Hij gooide twee keer 180 en een 141-finish voor de negendarter. Deze was goed voor 45.000 pond. (Bekijk hier de negendarter van Anderson). Daarmee was de koek nog niet op, want in de vijfde leg gooide de Schot gelijk nog maar een keer de 141-finish. Opvallend genoeg knakte Cullen geen moment en bleef de jonge Engelsman zich telkens kansen verschaffen. Met een 90-finish was het 4-3, maar brak Anderson terug met dezelfde finish. Zo werd de tweede pauze bereikt met 5-5.

Twee matchdarts gemist

Ook in de derde sessie kwam er geen verschil. Een break van Cullen (7-6), werd gelijk weer onschadelijk gemaakt. Het liep op beurt naar 8-9, voor Cullen als eerste het verschil wist te maken. Anderson miste eerst zelf twee pijlen op tops voor 8-10, gevolgd door de 170-finish van de Engelsman. Anderson leek op weg naar 10-10 met een 180’er, om zich dood te gooien vanaf 77. Zo was het pardoes 11-9. Rockstar miste bij de herstart één pijl vanaf 68 voor het echte verschil en dat was in leg 24 ook het geval vanaf 164. Anderson was terug tot 12-12 en nu gingen de twee hand in hand tot 14-14. Op dat moment was Anderson niet uit in vijf beurten en pakte Cullen de nieuwe break met een 71-finish. Hij leek het af te gaan maken vanaf 87, om twee matchdarts te missen.

Zinderende verlenging

Anderson herpakte zich met een 180’er en een 77-finish en het liep naar 17-17. Daar kwam de eerste kans voor Cullen na een 180’er en de gemiste bulls-eye van Anderson voor 170. Vanaf 94 sloeg Rockstar niet toe, maar opende zijn eigen leg wel weer met een 180’er. Anderson stond echter na negen pijlen op 76 en kreeg daardoor zijn kans om het af te maken. Tops viel niet, alleen Cullen miste zelfs drie keer op de rode balk. Daardoor maakte Anderson het alsnog af.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay