Connect with us

Premier League Darts

Anderson is in zijn eigen Glasgow ijzersterk tegen Whitlock

Gary Anderson heeft overtuigend weten te winnen van Simon Whitlock. Hierdoor heeft de Schot voor eigen publiek in Glasgow de degradatiezone definitief achter zich gelaten. Beide darters staan nu op zeven punten. In de openingsfase deed Anderson het werk met twee 12-darters voor 4-1 en liep naar 7-4 met 102,57 per beurt tegen 104,43 van The Wizard.

Anderson versnelt met twee 12-darters

In het verleden heeft Anderson wel eens veel moeite gehad om goed te presteren voor eigen publiek. Het uitbundige toejuichen en met name uitfluiten van de tegenstander deed hem weinig goed. Ditmaal was dat een ander verhaal in Glasgow. Een misser voor de 80-finish van Whitlock kon de Australiër nog rechtzetten met een 14-darter. Daarna werd hij een aantal legs volledig overlopen door twee 12-darters. Eerst een 101-finish en daarna was het een 81-finish. De 180’er van de Australiër kwam in de vijfde leg te laat, waardoor het al 4-1 was.

Verschil blijkt al te zijn gemaakt

Whitlock kreeg in de zesde leg alle tijd om iets terug te doen. In zes beurten deed hij dat dan ook, om te versnellen. Na negen pijlen stond hij al op 90, maar miste bulls-eye voor de rebreak. Anderson maakte 5-2, gevolgd door een soepele 13-darter. Liefst twee 180’ers op rij zorgen voor het eerste punt, waarop beide darters een maximale score spuwden. Voor Anderson was het zijn zesde van de partij en daarmee achterhaalde hij League-leider Daryl Gurney met 28. Whitlock hield nog wel zijn eigen leg, gevolgd door een 74-finish van Anderson: 7-4.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts