Connect with us

World Darts Championship

Anderson kampt weer met rugklachten: “Hier moet wat aan gedaan worden”

Gary Anderson PDC WK Darts 2019 (1)

Gary Anderson is voor het tweede jaar op rij niet honderd procent fit tijdens het PDC World Darts Championship. Vorig jaar had hij veel problemen met zijn rug en dat kostte hem uiteindelijk in de kwartfinale tegen Phil Taylor de kop. Het zuurde nog twee maanden door, waarop de klachten voorbij leken te zijn. Nu is het echter weer mis voor The Flying Scotsman.

Kom maar niet van klachten af

Anderson won in de tweede ronde van Kevin Burness, maar hij haalde zijn gebruikelijke niveau niet. Zichtbaar geïrriteerd werkte hij zich naar het einde. Na afloop gaf de Schot aan RTL7Darts toe dat hij opnieuw niet fit is. “Het is mijn rug, eigenlijk al dertien maanden. Ik kom er maar niet vanaf.” Het afgelopen jaar is hij behandeld aan zijn rug. “Degene die me behandeld heeft is alleen weg, dus ik moet op zoek naar een nieuwe.”

Mijn nek moet ook gedaan worden

De derde ronde van Anderson staat over een week gepland. “Ik ga naar huis en zal iemand naar me laten kijken. Behalve mijn rug zal er in ieder geval ook wat aan mijn nek gedaan moeten worden. Ik ga proberen om het op te laten lossen. Mocht dat niet lukken, dan vlieg ik er misschien wel vroeg uit.” Op 22 december staat Anderson tegenover Jermaine Wattimena of Michael Barnard.

Delen:

Meer over World Darts Championship