Connect with us

World Darts Championship

Anderson neemt voorbode op pensioen: “Kan hier niet mee door blijven spelen”

Gary Anderson PDC WK Darts 2019 (2)

Gary Anderson gaat zich beraden over de toekomst. Stoppen wil hij niet, maar zijn rug zorgt er wel voor dat de Schot noodgedwongen nog veel minder zal gaan spelen. Dit jaar maakt hij al zeer gerichte keuzes en slaat bijvoorbeeld de volledige European Tour over. Volgend jaar zal hij nog veel meer laten schieten.

Direct met pensioen doe ik niet

Voor het PDC WK Darts liet hij al optekenen aan de Daily Express dat hij einde nadert. “Ik ben op mijn vijftigste wel klaar.” Anderson werd zaterdag 48. “Misschien speel ik nog twee WK’s, dan is dat het wel. Ik ga niet direct met pensioen, want ik wil wel blijven spelen. Alleen dat zal niet zo vaak meer zijn. Als ik me ergens voor kwalificeer, dan zal ik er zijn. Maar ik ga niet meer reizen om punten te verzamelen. Helemaal stoppen zoals Phil Taylor zie ik niet zitten. Zolang ik mijn tourkaart heb zal ik daar gebruik van maken. Zodra ik die kwijt ben, dan is het vermoedelijk voorbij.”

Volgend jaar echt veel rustiger

Tegenover RTL7Darts gaf Anderson na zijn benauwde 4-3-zege op Jermaine Wattimena nog meer tekst en uitleg. “Ik kijk al uit naar vijf weken vrij na het WK. Het enige probleem daaraan is dat ik daarna weer terug moet komen”, grapt de Schot. Op een serieuzere noot: “Na dit toernooi ga ik zitten en nadenken over volgend jaar. Ik kan zo niet door. Dit jaar doe ik het al rustiger aan met het aantal toernooien, maar volgend jaar wordt écht nog veel rustiger. Ik heb zoveel pijn in mijn rug, daar kan ik gewoon niet mee door blijven spelen.”

Delen:

Meer over World Darts Championship