Connect with us

Pro Tour

Anderson opent ProTour-seizoen met klinkende zege

Gary Anderson PDC WK Darts 2019 (2)

Gary Anderson heeft het eerste Players Championship van 2020 gewonnen. De Schot heeft de komende maanden heel veel prijzengeld te verdedigen en begon alvast goed door 10.000 pond bij te schrijven. In de finale was hij te sterk voor Jeff Smith. Er werden ook gelijk twee negendarters gegooid.

Geen moment in gevaar

De gehele dag was Anderson in controle en niemand kwam dan ook bij hem in de buurt. Christian Bunse (6-3), Simon Whitlock (6-1), Gerwyn Price (6-3), Rob Cross (6-2), Joe Cullen (6-2), Adrian Lewis (7-3) en Jeff Smith (8-4) werden verslagen. Smith wist na jaren van mislukte pogingen eindelijk zijn tourkaart te veroveren en de Canadees zette gelijk door met een finaleplaats.

Kuivenhoven

De beste Nederlander was Maik Kuivenhoven. Hij haalde voor het eerst een kwartfinale, waarin hij verloor van Brendan Dolan. De Noord-Ier was in de derde ronde ook te sterk voor Michael van Gerwen, met ruim 100 per beurt was één break voldoende voor Dolan. In de eerste ronde versloeg hij Lisa Ashton. Mike van Duivenbode, Martijn Kleermaker, Dirk van Duijvenbode en Derk Telnekes haalden de derde ronde. Voor Kleermaker en Telnekes was dit het debuut bij de PDC.

Twee negendarters

Vorig jaar werden er al een recordaantal negendarters gegooid bij de PDC en op de eerste dag was het binnen het uur alweer raak. Michael Mansell was de eerste met een perfecte leg. Niet veel later volgde Mike van Duivenbode, het was voor de jonge Nederlander zijn eerste op de tour.

Delen:

Meer over Pro Tour