Connect with us

World Darts Championship

Anderson overwint ook tegen Dobey een ware thriller

Gary Anderson PDC WK Darts 2019 (2)

Gary Anderson heeft opnieuw een ware thriller gespeeld op het PDC World Darts Championship 2019. Na Jermaine Wattimena dwong ook Chris Dobey hem in een verlenging. In de eerste sets was Dobey de baas op het podium, om zijn 0-2-voorsprong in sets zomaar weg te geven. Anderson kwam in de vijfde én zesde set op een 2-0-voorsprong, waarna Dobey terugkwam voor de vijfde leg. De zesde set hield de Schot wel binnenboord voor een zevende set. Daarin werden eerst drie 12-darters op rij gegooid, gevolgd door twee hele dure fouten van Dobey. Anderson strafte het af voor de 4-3-zege.

The Flying Scotsman echt in de problemen

Anderson raffelde de eerste leg af in vier beurten met een 180’er en een 123-finish. Het was een break, maar die kon hij niet uitspelen. Dobey brak terug met 13-darter en kwam via dubbel-8 op 1-2. Dubbel-16 viel er niet in om in de vierde leg al de set te pakken, zo kwam de druk er vol op te staan in de vijfde leg. Dobey leek te knakken, alleen Anderson strafte het niet uit. Ondanks een 180’er had de Schot de leg niet weggepoetst in vijf beurten en was dubbel-10 raak voor Dobey: 0-1. Anderson zakte daarna behoorlijk weg, want zijn gemiddelde lag na twee sets (ondanks 3 uit 5 op de dubbels) op slechts 93,71. Zijn 15-darter werd dan ook gecounterd door Dobey, om te breken met een 64-finish voor de 14-darter. Twee 180’ers voor de 11-darter betekenden 0-2 in sets.

Heel snelle comeback

Met de voorsprong op zak zakte Dobey heel ver weg. De derde set ging in razende vaart voorbij en pas in de tweede leg van de vierde set ging de Engelsman zich weer met de wedstrijd bemoeien. Hij hield zijn eigen leg met een 70-finish en maakte er ook 2-2 van door een 108-finish. Beide darters vuurden een 180’er in de vijfde leg. Dobey miste bulls-eye voor de 87-finish en zo kon Anderson toch via tops gelijk maken.

Anderson haalt opgelucht adem

Het leek even heel snel te gaan in de richting van de Schot. Anderson kwam op 2-0, maar toen gaf Dobey opeens waanzinnig gas. Hij gooide in drie legs tijd vier keer 180 en een 177-score. In de vijfde leg maakte Hollywood het af met een 11-darter om toch weer een set voorsprong te pakken (2-3). In de zesde set kwam Anderson nogmaals 2-0 voor, om één pijl op tops te missen voor de set. Dobey strafte het af voor de rebreak en gooide zijn dertiende 180’er voor 2-2. In de vijfde leg kon hij alleen geen triples vinden en zo kwam er toch een zevende set.

Krankzinnige goede set met dure foutjes

De eerste leg bracht gelijk 180’ers voor beide mannen en een 148-finish van Dobey voor 1-0. Anderson was goed voor een 180’er in de tweede leg met een 12-darter voor 1-1. De derde leg opende Dobey zelfs met 180 én 177. De zevende dart eindigde ruim boven de triple-20, toch had hij voldoende ruimte opgebouwd om op matchpoint te komen. Anderson was zowaar niet uit in vier beurten, maar zijn vijftiende pijl viel wel in de dubbel om een verlenging af te dwingen. Dobey was op weg om weer zijn eigen leg te pakken, om pardoes drie pijlen te missen vanaf 40. Anderson profiteerde op tops en knalde er in zijn eigen leg nog maar een 180’er uit. Hij miste drie matchdarts, alleen Dobey miste een groot vlak. Zo was het toch gedaan.

Delen:

Meer over World Darts Championship