Connect with us

Premier League Darts

Anderson overwint zijn rug, het publiek in Cardiff en Price

Gary Anderson heeft zich hersteld van zijn beroerde start in de Premier League Darts 2018. Zijn rugklachten leken een stuk minder te zijn en dat bracht hem naar een goed niveau. Halverwege de partij pakte hij tegen Gerwyn Price de break en wist The Iceman en het publiek in Wales stil te spelen.

Vijf legs wachten op de break

De strijd was gelijk los door één misser van Anderson op tops en een 68-finish voor Price. Na een ferme brul van The Iceman counterde Anderson met de eerste 180’er van de partij. De Schot kreeg zes pijlen de tijd om het af te ronden en deed dat via dubbel-8. Anderson miste tops voor een 160-finish en vond wel de 104-finish om opnieuw gelijk te maken. In de vijfde leg kwam de break er eindelijk wel. Price miste tops voor een 100-finish en Anderson vuurde dubbel-19 erin.

The Iceman laat kansen liggen

Het niveau vloog omhoog met 180’ers voor beide darters. Price leek terug te breken vanaf 88, alleen twee pijlen eindigden tegen het ijzer van dubbel-14. Zijn eigen leg hield hij wel, alleen terugbreken lukte opnieuw niet. Anderson vond met zijn derde dart tops voor de 68-finish om het eerste punt binnen te slepen (3-6). Price miste daarop alweer zijn kans, ditmaal vanaf 76, en Anderson maakte het af via dubbel-5.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts