Connect with us

Premier League Darts

Anderson pakt cruciale zege op Wright met zes legs op rij

Gary Anderson heeft in de Premier League Darts een cruciale zege geboekt op Peter Wright. De nummer twee van de wereld begon slordig op zijn dubbels, daarna was er geen houden meer aan. Ondanks tien gemiste dubbels kwam hij uit op 113,44 per beurt en veegde Wright met liefst 7-2.Het brengt hem naar de derde plaats en op een goede uitgangspositie om de play-offs te kunnen bereiken. Wright staat nog wel tweede, maar zijn voorsprong is volledig verdampt.

Moeizame zoektocht Anderson naar dubbels

De twee Schotten kwamen met een totaal ander gevoel het podium op. Waar Wright een 5-1-voorsprong slechts een punt opleverde, pakte Anderson juist een punt nadat Chisnall zeven matchdarts miste. Toch was het Snakebite die sterk begon met een 180’er en een 116-finish. Ook in de tweede leg gooiden beide Schotten een maximale score, maar nu miste Wright bulls-eye voor de 81-finish. Daarop was het Anderson die dichtbij de break kwam, alleen er een potje van maakte op de dubbels. Zeven pijlen vanaf 24 waren niet aan hem besteed en Wright ontsnapte (2-1). Met een 180’er en de 64-finish was het wel weer 2-2 en de volgende 180’er betekende voor Anderson nu wel de break: 2-3.

The Flying Scotsman is scorend niet te volgen

Tops bracht hem naar 2-4 en een nieuwe 180’er tilde zijn gemiddelde (ondanks tien missers op de dubbels) naar 114 per beurt. Scorend stond Wright dan ook continu onder druk en in zijn eigen leg kreeg hij slechts vier beurten de tijd. Vanaf 98 kreeg hij de leg niet uit en dubbel-18 was voor Anderson goed voor een 10-darter: 2-5. Er kwam nog maar een bulls-eye 126-finish overheen om met zijn zesde 180’er de klinkende 2-7-zege te noteren.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts