Connect with us

World Series of Darts

Anderson pakt derde World Serie-titel in Japan tegen Van Gerwen

Gary Anderson heeft opnieuw weten toe te slaan op de World Series of Darts. Tot dit kalenderjaar had de Schot nog geen toernooi weten te winnen van deze reis rond de wereld. Na Dubai en Auckland heeft hij nu ook de Tokio Darts Masters weten te winnen. Anderhalve week geleden ging hij wel kopje onder in Shanghai. Michael van Gerwen pakte de titel, maar verloor nu in de finale met 8-6.

Vierde keer tegen winnaar verloren

Voor Raymond van Barneveld is het hierdoor dat hij al voor de vierde keer dit jaar heeft verloren van de latere toernooiwinnaar. In de kwartfinale ging het mis tegen Anderson. De Schot pakte gelijk een break een wist het verschil in de zevende leg verder uit te bouwen. Met een gemiddelde van 103 per beurt liep hij naar 8-3. Adrian Lewis won van Peter Wright, maar kon daarna ook geen vuist maken tegen Anderson. Vanaf 2-2 liep hij weg naar 5-2 en gaf die marge niet meer uit handen.

Wade als gevaarlijke outsider

Met de World Matchplay op komst lijkt James Wade de gevaarlijke outsider te worden. De afgelopen weken won hij in Auckland en Shanghai al van Van Gerwen, Anderson en Phil Taylor. Ook nu moest The Power eraan geloven. De partij ging volledig gelijk op tot 6-6. Wade miste daarop dubbel-10 voor een 140-finish en Taylor kwam op matchpoint. Met een 120-finish dwong The Machine wel een beslissende leg af, waarin Taylor drie matchdarts miste. Het gaf Wade de kans op de zege. In de halve finale ging hij daarop onderuit tegen Van Gerwen. Mighty Mike had het zwaar met Dave Chisnall en kwam zelfs op een 4-6-achterstand. Vanaf dat moment ging de turbo erop met een 98- en 100-finish, gevolgd door dubbel-18 en de zege met alsnog een gemiddelde van 101,91 per beurt. In de halve finale pakte Van Gerwen direct de break en liet Wade niet meer terugkomen (8-3).

Schitterende finale

De finale werd tussen Anderson en Van Gerwen een spektakelstuk. Met een 180’er en een 100-finish opende Van Gerwen, gevolgd door een 161-finish van Anderson in de zesde leg (3-3). De twee hielden elkaar volledig de hand vast tot 5-5 met onder meer nog een 112-finish van de Nederlander. In de elfde leg kwam er eindelijk een break. Anderson sloeg terug met een 100-finish voor een 11-darter en maakt er na een misser van Mighty Mike op dubbel-16 ook 7-5 van. De Nederlander kwam met een 68-finish wel terug tot 7-6, maar met een 108-finish was de klus daarop geklaard door de Schot.

Delen:

Meer over World Series of Darts