Connect with us

UK Open

Anderson pakt eerste UK Open-titel met zege op Cadby

Gary Anderson heeft voor het eerst de UK Open Darts gewonnen. De Schot vloog door het hele toernooi heen en werd pas in de finale echt getest. Corey Cadby wist bij zijn debuut gelijk heel veel indruk te maken en stond continu in de nek van Anderson te hijgen. Met finishes van 108, 70 en 91 maakte hij het verschil voor de 11-7-zege. Het is voor Anderson de eerste titel sinds zijn wereldtitel van ruim twee jaar geleden. Cadby stijgt door de finaleplaats gelijk naar plaats 53 van de wereld.

Twee volle halve finales

De halve finales van Anderson en Cadby waren eigenlijk allebei een formaliteit. De Schot moest daarvoor wel iets langer op het podium staan. Hij zette namelijk pas in het tweede deel van de partij tegen David Pallett de turbo aan. De Engelsman kon daardoor op een 2-4-voorsprong komen, maar met een 105-finish deelde Anderson de tik uit om uiteindelijk met 11-7 te winnen. Cadby walste volledig over Robert Owen heen. De Engelsman mocht blij zijn dat hij in de tiende leg eindelijk op het scorebord kwam. Daarna won hij nog twee legs om de score een beetje dragelijk te maken, met 11-3 kon ook King Cadby zich melden in de finale.

Anderson countert snel

Ook in de eindstrijd begon Anderson iets rustiger en daar profiteerde Cadby gretig van. Hij pakte in de vierde leg de break met een 87-finish. Deze 11-darter was gelijk goed voor 1-4. Na de korte onderbreking was Anderson ook bij de les en brak terug. Cadby miste ditmaal bulls-eye voor de 121-finish na zijn 180’er en met een tweedart 68-finish was het weer gelijk (4-4). De Australiër miste ook nog eens twee pijlen op de dubbels in de negende leg, maar herstelde zich op tijd voor 5-5.

Drie finishes doen de klus

De regie was echter nu wel duidelijk bij de Schot. Hij liep scorend eenvoudig weg in de leg van de debutant, om Cadby daarna één pijl te zien missen op de dubbel. Dubbel-1 bracht Anderson daardoor naar 7-5. De Australiër wist de druk wel weer op te voeren door zijn eigen leg te houden en op 72 klaar te staan. Anderson vuurde er een 108-finish in voor 8-6, om Cadby gelijk weer in zijn nek te krijgen. De Australiër gooide een 68-finish en stond klaar op 28 om terug te breken. Anderson knalde de 70-finish eruit voor 9-7 en deelde de mokerslag uit met een 91-finish. Dubbel-18 bracht hem vervolgens de titel.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over UK Open