Connect with us

Pro Tour

Anderson pakt PC-titel met whitewashes Cross en Wright

Gary Anderson heeft zijn tweede titel op rij gewonnen. De Schotse kampioen van de UK Open was in Barnsley de beste van het Players Championship 3. Met name zijn zeges op Rob Cross en Peter Wright in de finale waren indrukwekkend, hij stond namelijk in allebei de partijen geen enkele leg af. Jamie Lewis haalde de halve finale, net zoals op het WK, en gooide vandaag een negendarter.

Schotten kenden een hele andere week

Wright heeft een zware week achter de rug met een vroege uitschakeling op de UK Open en een harde nederlaag in de Premier League tegen Mensur Suljovic. In Barnsley liep het spel van Snakebite een stuk beter met zeges op Chris Quantock (6-3), Steve Lennon (6-5), Jermaine Wattimena (6-5), Darren Webster (6-0), Brendan Dolan (6-3) en Jeffrey de Graaf. Anderson kende juist een hele andere week met de winst op de UK Open en een moeizaam gelijkspel tegen Daryl Gurney in de League. In Barnsley begon moeizaam tegen Terry Jenkins (6-5 na 1-5), langzaam kwam het ritme erin tegen Gary Eastwood (6-4) en Simon Stevenson (6-4). Rob Cross wist hij volledig van het bord te blazen met 6-0 en een gemiddelde van 108,7 per beurt. Steve Hine (6-3) en Jamie Lewis (6-3) konden hem ook niet bedreigen door hele hoge gemiddeldes.

Wright kan geen dubbel kopen

In de finale opende Anderson gelijk met een 180’er, zijn twintigste van de dag. Het bracht hem de break, om Wright dubbel-12 te zien missen voor een 141-finish en drie herkansingen ook tegen het ijzer te leggen. Snakebite miste ook nog een pijl op dubbel-13 voor een 81-finish, om alweer een 12-darter om zijn oren te krijgen met een bulls-eye 90-finsh. De vierde leg was hetzelfde liedje. Wright miste één pijl op dubbel-8 voor de 96-finish en het was al 4-0. Zijn eigen leg had Snakebite nu niet uit in vijf beurten en Anderson kwam op matchpoint met een 76-finish. Wright leek toch nog een leg te gaan pakken, om nog maar twee pijlen te missen. Zo was het liefst 6-0.

De Graaf neemt revanche

De beste Nederlander in Barnsley was Jeffrey de Graaf. Hij miste de UK Open en nam revanche door zeges op onder meer Daryl Gurney, Jelle Klaasen en Richard North. Klaasen en Danny Noppert haalden de vierde ronde, Jermaine Wattimena, Benito van de Pas, Jan Dekker, Mario Robbe en Ron Meulenkamp haalden allemaal de derde ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld slaan dit weekend over.

Delen:

Meer over Pro Tour