Connect with us

Premier League Darts

Anderson redt punt tegen Wright dankzij waanzinnig slot

Peter wright Darts

Peter Wright en Gary Anderson hebben de punten gedeeld in de Premier League Darts 2018. In het Duitse Berlijn was het slotstuk van de avond vreemd en tevens uitmuntend. Met name de openingsfase was van beide darters vreemd en Wright liep naar 6-3. Daarop kwam een prachtige versnelling voor 6-6 met 104,65 om 105,25 per beurt. Opvallend was dat Wright ervoor koos om veel sneller te spelen dan normaal, hij gaf na afloop aan dit te doen om het attractiever te maken.

Vreemde openingsfase

Wright had maar weer eens een nieuw setje darts gevonden waarmee de triple-20 werkelijk werd verpulverd. Twee 180’ers in de eerste leg bracht hem na negen pijlen al op 18, om vijf pijlen op de dubbels te missen. Anderson profiteerde en deelde daarna een mokerslag uit met een 150-finish. Wright opende de derde leg dan ook met twee scores van onder de 60, alleen toch mocht hij zijn eigen leg nog houden. Anderson vergat om door te drukken en met een 76-finish kwam Wright zelfs op 3-2. Anderson schoot wakker met zeven keer triple-20 op rij, om de achtste dart ver in de single-3 te duwen. Zo bleef een negendarter uit, maar was het met een 11-darter wel 3-3.

Drie fabelachtige slotlegs Anderson

Een 13-darter bracht Wright zijn eigen leg, gevolgd door een hele matige leg van Anderson. Hij gooide scores van 42, 97, 39 en 58. Snakebite profiteerde met een 81-finish voor 5-3. Zijn eigen leg raffelde de nummer twee van de wereld af met een 120-finish om het eerste punt te pakken. Beide Schotse darters vuurden er in de tiende leg een 180’er in en Anderson beet zich in de partij met een 12-darter. Daar kwam gelijk nog een maximale score overheen, om het initiatief ook te pakken in de leg van zijn landgenoot. Met een 83-finish voor een 11-darter was het 6-5 en ook de twaalfde leg opende Anderson met een 180’er. Wright stond echter na negen pijlen op 87, om bulls-eye te missen. Hetzelfde rode vakje vond Anderson wel voor de 86-finish en een gelijkspel.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts