Connect with us

World Darts Championship

Anderson schakelt naar topvorm in ruime zege op Chizzy

Gary Anderson PDC WK Darts 2019

Gary Anderson heeft overtuigend de halve finale van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. De Schot had de afgelopen rondes veel moeite, tegen Dave Chisnall schakelde hij de hoogste versnelling. Razendsnel was het 3-0 en speelde hij het uit naar 5-2. In de halve finale wacht zondagavond Michael van Gerwen of Ryan Joyce.

Uit de startblokken geschoten

De afgelopen wedstrijden kwam Anderson op achterstand en moest daarna alle zeilen bijzetten. Daar had hij tegen Chisnall duidelijk geen zin in. De Schot schoot uit de startblokken. Zijn eigen leg was met een 64-finish klaar voor een 15-darter om met twee 180’ers te breken vanaf 81. Zijn eigen leg was weg op tops voor setwinst. Met hulp van de Schot kon Chizzy daarna zijn eerste leg pakken, maar het was alles dat hij kreeg. Een 180’er en een 66-finish waren alweer goed voor 2-1, om met een nieuwe maximale score op 2-0 in sets te komen.

Chizzy straft eerste verslapping af

Chizzy probeerde The Flying Scotsman bij te benen en door finishes van 121 en 112 kwam er in de derde set een vijfde leg. Daarin opende Anderson met 60, maar het antwoord van Chisnall was ook slechts 59. Zo kon Anderson toch met een nieuwe 180’er de set pakken. Het werd in de vierde set gelijk weer 2-0,  maar nu viel de tweevoudig wereldkampioen toch stil. Chisnall kon er weer een vijfde leg van maken en met een 15-darter kwam hij op het bord.

The Flying Scotsman valt niet meer stil

De Engelsman hoopte daarmee een comeback in te zetten, die sloeg Anderson alweer snel af. Met een 115-finish en een bulls-eye 130-finish voor de 12-darter zorgde Anderson toch alweer voor 4-1. De zesde set ging op beurt naar Chisnall, waarop de zevende set volgde. Daarin knalde de Engelsman er een 140-finish in en kwam er opnieuw een vijfde leg. Daarin mocht wist Anderson het af te maken met een 15-darter.

Delen:

Meer over World Darts Championship