Connect with us

Negendarters

Anderson stopt bizarre run Taylor, negendarter Van Gerwen

Gary Anderson heeft op het derde Players Championship alweer zijn vierde toernooi van 2014 weten te winnen. De Schot slaagde erin om Phil Taylor in de finale af te stoppen met 6-5. Dat was na een bizarre reeks van zeges van The Power. Michael van Gerwen gooide tegen Taylor een gemiddelde van 114,12 per beurt én een negendarter. Toch verloor hij nog van Taylor. Behalve Mighty Mike wist ook Dave Chisnall een perfecte leg te gooien en was er een halve finaleplaats voor Christian Kist.

Anderson in absolute topvorm

Anderson won de afgelopen twee maanden al het Euro Tour-event in Hildesheim, een UK Open Qualifier en vorig weekend de eerste Players Championship. De Schot is na twee moeilijke jaren helemaal terug en dat bewees hij ook vandaag weer in Crawley. Het brengt hem ook alweer naar plaats twaalf op de wereldranglijst. Hij won achter elkaar van James Hubbard (6-1), Marc Dewsbury (6-3), Conan Whitehead (6-3), Joe Murnan (6-1), Adrian Lewis (6-4) en Christian Kist (6-5). Daarmee kwam een einde aan het beste toernooi van Kist tot dusver bij de PDC. Hij stond de afgelopen weken al twee keer in een kwartfinale op de ProTour en haalde de achtste finale van de UK Open. Met de halve finaleplaats schrijft hij weer 2.500 pond bij en maakt daarmee grote stappen op de Order of Merit. Dat had echter nog een stukje mooier kunnen zijn, want hij miste vier matchdarts tegen Anderson.

Bizarre nederlagen Van Gerwen en Jenkins

In de finale trof Anderson Phil Taylor. Dat The Power de finale bereikte was al bizar genoeg. In de vierde ronde stond hij tegenover Michael van Gerwen, die een 0-3-achterstand goed wist te maken. Van Gerwen beukte alles raak en wist met een negendarter in de tiende leg een allesbeslissende leg af te dwingen. Daarin stond hij na vier beurten klaar op 52, maar aanleggen voor de zege mocht hij niet meer. Taylor mikte een 116-finish raak voor de 6-5-zege, ondanks dat Van Gerwen een gemiddelde overlegde van 114,16. Een ronde later overkwam Terry Jenkins nagenoeg hetzelfde. The Bull kwam uit op 111,96 per beurt maar het bracht hem niet meer dan een 4-6-nederlaag.

Elfde leg in finale

Ook de finale werd een titanenstrijd, waarin er geen moment een groot verschil ontstond. Taylor pakte de openingsbreak, maar die was net zo snel weer terug voor Anderson. Vanaf dat punt ging het volledig in evenwicht naar 4-5, waarop Taylor een elfde leg afdwong met een 109-finish. In de beslissende leg stond Anderson na vier beurten op 104 en stond Taylor op 102. Dit keer mocht The Power niet meer aanleggen voor de winst, want gooide Anderson de 104-finish voor de zege. Hij overlegde een gemiddelde van 105,81 tegen 101,96 van Taylor. Behalve de prestaties van Kist en Van Gerwen stond Jelle Klaasen als enige Nederlander in de derde ronde. Ron Meulenkamp, Kevin Voornhout (na zege op Wes Newton), Joey ten Berge en Gino Vos pakten nog 250 pond mee.

Alle uitslagen Players Championship #3 op een rijtje

Delen:

Meer over Negendarters