Connect with us

The Masters

Anderson trekt zich terug voor The Masters, Premier League onzeker

Gary Anderson heeft zich afgemeld voor The Masters van aanstaand weekend. De Schot heeft te veel last van zijn rug om te kunnen spelen en zal worden vervangen door Stephen Bunting. Door zijn afmelding voor het openingstoernooi van het seizoen is het ook de vraag of hij wel in actie zal komen tijdens de Premier League Darts, deze start volgende week donderdag.

Minder spelen door fysiek ongemak

Tijdens het wereldkampioenschap speelde de rug van Anderson alweer op en gaf hij aan in 2019 nog minder te gaan spelen. Het werd na het WK deels gebagatelliseerd, maar nu blijkt de tweevoudig wereldkampioen simpelweg niet te kunnen spelen. Sinds het WK in Alexandra Palace ondergaat hij al behandelingen aan zijn rug en heeft op medisch advies zich moeten afmelden voor The Masters.

Veel behandelingen gehad

“Ik baal dat ik me moet afmelden en zeg dan ook sorry tegen mijn fans. Het is een lang jaar en ik wil zo kort mogelijk aan de kant staan als mogelijk. De afgelopen weken heb ik veel behandelingen aan mijn rug gehad. Zoals iedereen weet kamp ik al lange tijd met rugklachten. Dat ik me terug moet trekken is een beslissing waar ik lang over heb nagedacht.”

Denken aan de lange termijn

De problemen zijn veel groter dan Anderson eerder heeft toegegeven, daardoor is zijn deelname aan de Premier League Darts ook nog twijfelachtig. Een paar minuten oefenen lijkt namelijk al niet. “Ik kan op dit moment niet normaal slapen en een paar minuten gooien levert al veel pijn op. Mijn arts heeft me dan ook geadviseerd om rust te pakken, zodat ik geen schade aanricht voor de lange termijn.” Juist door deze laatste uitspraken lijkt het niet realistisch dat Anderson wel de loodzware rondreis van de Premier League gaat maken. Tijdens The Masters wordt hij vervangen door nummer 17 van de wereld Bunting.

Delen:

Meer over The Masters