Connect with us

UK Open

Anderson verdedigt titel en maakt rentree op UK Open

Gary Anderson PDC WK Darts 2019

Gary Anderson zal aanstaand weekend terugkeren. De Schot ontbrak de afgelopen maand op alle grote toernooien vanwege ernstige rugklachten. Op de UK Open zal hij wel spelen, al is het maar omdat hij zijn titel moet verdedigen.

Ernstige rugklachten

De tweevoudig wereldkampioen kampt al enige tijd met ernstige rugklachten. Afgelopen World Darts Championship liet hij weten er nu echt wat aan te gaan doen en die belofte kwam hij na. Een intensief behandelingsproces volgde, maar dat was niet zonder gevolgen. Zo moest hij The Masters en de Premier League Darts aan zich voorbij laten gaan. Anderson had te veel pijn om te kunnen spelen en de artsen wezen hem tevens op het gevaar voor de lange termijn.

Rentree op UK Open

De afgelopen weken liet hij de Players Championships ook links liggen en het was daardoor erg twijfelachtig of hij wel weer zou gaan spelen op de UK Open. Zijn dartsleverancier Unicorn heeft nu echter bevestigd dat Anderson vanaf vrijdag mee zal doen in Minehead. Dan zullen de 128 Tourkaarthouders, plus zestien pub qualifiers en de top-16 van de Challenge Tour van 2018 strijden op de FA Cup of Darts. Anderson won vorig jaar in de finale van Corey Cadby. De Australiër zal door aanhoudende visumproblemen wel absent zijn.

Delen:

Meer over UK Open