Connect with us

Negendarters

Anderson verpest Newtons feestje, wederom negendarter Whitlock

Wes Newton Gary AndersonGary Anderson en Wes Newton zijn de twee darters in vorm op dit moment bij de PDC. De Schot was in de finale van Players Championship in Nuland met minimaal verschil te sterk voor de Engelsman. Daarmee verpestte hij het feestje van de kersverse vader. Newton werd nog geen week na zijn UK Open-finale vader en maakte in Nuland een sterke rentree. Simon Whitlock slaagde erin voor het tweede toernooi op rij een negendarter te gooien, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort bereikten de kwartfinale.

Anderson begon de dag zeer sterk met zeges op Jose Luis Rodriguez (6-0), Rocco Maes (6-1), Kim Huybrechts (6-1) en Mark Hylton (6-1). In de kwartfinale moest de Schot wel vol aan de bak en won moeizaam van Van der Voort (6-4). De halve eindstrijd kwam zelfs aan op een beslissende leg tegen Whitlock (6-5). The Wizard had vorige week zondag in de derde ronde een negendarter gegooid, in Nuland deed hij exact hetzelfde. Wederom was het in zijn derde partij raak, maar de hoofdprijs kon hij vervolgens niet mee naar huis nemen.

Newton stond in de bovenste helft van het speelschema heel wat Nederlanders in de weg. The Warrior won van Roland Kurok (6-0), Michael Mansell (6-2), Dave Chisnall (6-5), Roland Scholten (6-4), Michael van Gerwen (6-3) en Mark Walsh (6-5). In de finale kwam Anderson rap op 0-2, voor het bij 3-3 weer gelijk werd. Vanaf dat moment gaven de twee elkaar niets toe en liep het tot de elfde leg. Daarin opende Anderson met een 180’er, maar kreeg Newton de eerste pijlen voor de wedstrijd. Hij miste op dubbel-16 en dubbel-8, waardoor Anderson via tops de winst kon pakken.

Van der Voort en Van Gerwen namen met hun kwartfinaleplaats 1.000 pond mee. Mighty Mike deed daarmee zeer goede zaken voor het European Darts Championship en heeft tevens nog kans om de World Matchplay te halen. Van der Voort is al geplaatst voor beide tv-toernooien. Roland Scholten kwam tot ronde vier en houdt eveneens uitzicht op het European Championship. Jelle Klaasen en Co Stompé haalden de derde ronde. De Belg Kim Huybrechts deed hetzelfde en kan het European Championship niet meer ontgaan. Raymond van Barneveld verloor al in de tweede partij van John Henderson.

Foto: Henk Westerdaal (BMAP)

Delen:

Meer over Negendarters