Connect with us

UK Open

Anderson versnelt op tijd om Cross te kloppen; Cadby in halve finale

Gary Anderson heeft het topduel in de kwartfinale van de UK Open Darts 2018 gewonnen van Rob Cross. Corey Cadby, David Pallett en Robert Owen komen zondagavond eveneens terug voor de halve finale. Daarin speelt Anderson tegen Pallett en Owen tegen Cadby.

Versnelling na tweede pauze

Met Anderson en Cross waren de twee toernooifavorieten aan elkaar gekoppeld in de kwartfinale. Met name Anderson speelde een stuk minder sterk dan de afgelopen twee dagen, alleen Cross wist daar niet echt van te profiteren. In de achtste leg sloeg de wereldkampioen niet toe vanaf 81 en datzelfde deed de Schot een leg later niet vanaf 88. De tweede pauze werd bereikt bij 5-5, waarop in de elfde leg toch de break kwam. Cross was niet uit in vijf beurten en Anderson brak met een 89-finish. Hij hield zijn eigen leg, om er overheen te knallen met een 130-finish. Cross was zichtbaar aangeslagen en kon vooral scorend geen druk meer zetten. Anderson kwam met een 72-finish op matchpoint, gevolgd door pas zijn eerste 180’er van de partij. Daar kwam gelijk een tweede overheen voor de 11-darter.

Cadby geeft break niet uit handen

Corey Cadby en Gerwyn Price kwamen langzaam op gang, voor ze met een 102- en 100-finish het ritme begonnen te vinden (2-2). Price gooide ook nog een 113-finish voor 3-3, maar de Welshman had wel meer moeite om zijn eigen legs te houden. In de achtste leg ging het dan ook fout. Cadby brak met een 11-darter en die voorsprong hield hij de rest van de partij vast. Vanaf 6-3 kwam Price nog wel terug tot 6-5, maar speelde een hele matige eigen leg. Cadby kreeg zes beurten de tijd om opnieuw te breken en stoomde nu door naar 9-5. Met een 80-finish deed The Iceman nog iets terug en opende zijn eigen leg met een 180’er. Price miste alleen vier pijlen op de dubbels en zo was het 10-6.

Pallett en Owen zijn de surprises

David Pallett en Robert Owen zijn de verrassingen in de halve finales. Pallett wordt al jaren gezien als een talent, maar hij verloor zijn tourkaart. Die won hij in januari ook niet terug, om vervolgens wel een sterke UK Open Qualifier af te werken. In Minehead is hij opnieuw sterk, won van onder meer Kim Huybrechts, en had weinig moeite met Steve West (10-5). Owen wordt eveneens al vaker genoemd en de Welshman liet nu zien waarom. John Part slaagde er de afgelopen dagen in om tegenstanders in slaap te sussen en vervolgens met finishes er overheen te gaan. Owen was echter zeer scherp en won met 98,94 per beurt met 10-3.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open