Connect with us

Premier League Darts

Anderson vliegt in Ahoy ook over Gurney heen

Gary Anderson lijkt de volledige strijd in de Premier League Darts te hebben beslist. De Schot maakte gehakt van Daryl Gurney en pakte daarmee zijn derde zege in twee dagen tijd. Belangrijker nog wel is dat hij in het Rotterdamse Ahoy daardoor een gapend gat slaat tussen de top-4 en achtervolger Gurney.

Weer een 170-finish

Anderson gooide woensdag bijna een negendarter en begon nu ook aan de partij met scores van 177 en 180. Daarna viel hij flink stil, miste bulls-eye en zag Gurney alsnog zijn leg redden met een 180’er. Het werd 1-1, gevolgd door een flitsende 170-finish van de Schot. Beide darters knalden er in de vierde leg nog maar een 180’er in, waar Gurney één dart op tops miste vanaf 76. Anderson poetste 77 wel weg en kwam zo op 1-3. Gurney counterde met een 70-finish, om nog in de partij te blijven hangen.

Leg langer dan noodzakelijk

Daarna was het toch wel snel gedaan. Anderson knalde door met een 88- en 92-finish voor al een 2-6-voorsprong. De Schot kon het al beslissen, maar miste nog op dubbel-18. Daarna was het wel gedaan op dubbel-2 voor 3-7. Anderson overlegde liefst 19,73 per beurt en staat met zeventien punten zo goed als zeker in de play-offs. Gurney staat nu op elf punten, met al vijf punten achterstand op de nummer vier.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts