Connect with us

Premier League Darts

Anderson werkt zich langs Wade voor derde play-offsplek

Gary Anderson heeft zich als derde geplaatst voor de play-offs van de Premier League Darts. De Schot liep eenvoudig weg van James Wade, om toch flink weg te zakken. Net op tijd kwam hij terug op tempo voor de 7-3-zege. Daarmee heeft hij zich na Michael van Gerwen en Peter Wright verzekerd van de play-offs in de O2 Arena.

Fluitend weggelopen

De partij kwam heel traag op gang, waarbij Anderson in de eerste twee legs achttien pijlen de tijd kreeg om de leg uit te gooien voor 0-2. De derde leg pakte Wade wel, voor de Schot zijn ritme begon te vinden. Met de eerste 180’er werkte hij toe naar dubbel-19 en een 90-finish voor een 12-darter bracht de partij al naar 1-4. De tweede 180’er van Anderson opende de zesde leg en dubbel-10 bracht hem al bijna richting de overwinning: 1-5.

Bijna nog weggegeven

Waar beide darters na een paar legs op 85 gemiddeld stonden, had Anderson zijn cijfers weten op te krikken richting 98 per beurt. Hij had de partij gelijk in het slot kunnen gooien door Wade nog een keer te breken. Twee volle beurten waren niet aan hem besteed vanaf 50 en zo pakte Wade per toeval via dubbel-1 nog een leg. Toen Anderson nog eens twee pijlen miste kwam de eerste ontmoeting naar boven. Toen gaf Wade een 5-1-voorsprong uit handen en eindigde het in 6-6. The Machine kreeg de kans om op een leg te komen, maar miste na zijn tweede 180’er liefst vijf pijlen op dubbel-12. Zo kwam Anderson met een 78-finish alsnog op 3-6, om nog een karrenvracht aan matchdarts te missen. Uiteindelijk was het raak via dubbel-2.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts