Connect with us

Grand Slam of Darts

Anderson worstelt zich eindelijk voorbij Suljovic

Gary Anderson PDC WK Darts 2017 2

Gary Anderson heeft zich met veel moeite weten te ontdoen van Mensur Suljovic voor een plaats in de halve finale van de Grand Slam of Darts. De Schot plaatste een tussensprint voor 9-5, maar vergat door te drukken. Hij hield continu een voorsprong, maar ontsnapte uiteindelijk nog dat Suljovic op 14-12 dubbels miste. Daarna maakte Anderson het af voor 16-12 en staat zondagmiddag tegenover Peter Wright.

Vroege break goedgemaakt

Suljovic heeft regelmatig weten te winnen van Anderson, waaronder twee maanden terug zelfs twee keer op de Champions League of Darts. Dit was voor de Oostenrijker ook gelijk zijn eerste grote televisietitel. Nu begon hij eveneens sterk met een 100-finish, om in de derde leg vier pijlen op de dubbels te missen. Anderson profiteerde vanaf 68 en knalde door met een 12-darter. Dit verschil bleef staan tot de tiende leg. Suljovic hield zijn eigen leg met een 113-finish en zag Anderson vier pijlen op de dubbels missen. Daardoor was het toch 5-5.

Tussensprint niet doorgedrukt

Waar je denkt dat de Oostenrijker nu het momentum heeft, was het juist de Schot die de turbo indrukte. Twee legs op rij gooide The Flying Scotsman een 180’er, om in de dertiende leg te profiteren van gemiste dubbels. Zo was het pardoes 5-9 en kon Anderson de definitieve tik uitdelen. Hij vergat alleen door te drukken, want in de vijftiende leg miste hij een volle beurt en in de zeventiende leg ook nog eens twee pijlen vanaf 76. Suljovic kwam dan ook terug tot 8-9, maar twee solide legs van de nummer drie van de wereld bracht de Oostenrijker toch weer in het nauw: 9-11.

Voorsprong met moeite vastgehouden

Uit de onderbreking kregen beide darters één pijl voor een break (10-12), voor Anderson in de leg van Suljovic opende met zijn achtste 180’er. Daarmee liep hij toch weg voor de dubbele break en zag The Gentle met een 180’er toch weer aansluiten. Hij stond klaar op 42 om het verschil te verkleinen, maar door een 76-finish was Anderson nu echt weg: 10-14. Suljovic pruttelde door naar 12-14 en kreeg toch nog twee pijlen om op één leg te komen. Die liet hij onbenut, net zoals twee pijlen na vijf gemiste matchdarts van Anderson. De Schot maakte het daarna alsnog af.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts