Connect with us

Grand Slam of Darts

Anderson zet ook laatste BDO’er fluitend aan de kant

Gary Anderson World Matchplay Darts 2018

Gary Anderson heeft vrij eenvoudig de halve finale van de Grand Slam of Darts bereikt. Michael Unterbuchner begon verrassend door de eerste twee legs te winnen, daarna ging Anderson er overheen met zeven legs op rij. Anderson was al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wesley Harms en zette ook de tweede BDO’er aan de kant die de groepsfase had overleefd. Het werd liefst 16-6.

Opnieuw zeven legs op rij

Unterbuchner wist in de groepsfase te profiteren van de gemiste dubbels van Ian White, om daarna James Wade eveneens vakkundig af te straffen. Daar ging de Duitser in de openingsfase van de kwartfinale mee verder. Een 78-finish bracht hem de break, om dubbel-8 te vinden voor 2-0. Daarna kwam Anderson ook in zijn ritme. Drie legs op rij gooide hij in vijf beurten uit, om na de eerste onderbreking een dreun uit te delen. Waar Unterbuchner tops voor een 117-finish miste, gooide Anderson 152 uit. De Duitser moest zichtbaar even op adem komen en razendsnel was het 2-7.

Partij is al beslist

Daarvoor hoefde de Schot niet eens zijn hoogste versnelling te schakelen, want er zat geen enkele leg in vier beurten bij. Unterbuchner kon met een 15-darter wel de ban breken (2-8) en gooide een 180’er gevolgd door een 107-finish voor de 12-darter: 4-8. Daar bleef het bij, want een 101-finish gaf Anderson weer het goede gevoel. In razend tempo was het met een 68-finish alweer 4-11. Inmiddels werd het verschil ook groot in gemiddeldes met 99 om 87. Anderson plaatste gelijk weer een break, voor de Duitser zijn vierde 180’er en een 160-finish vuurde. Unterbuchner miste drie pijlen voor een zesde leg en Anderson liep nog verder weg met een 80-finish: 5-14. De partij was al beslist en met een 100-finish kwam Anderson op matchpoint (6-15). De derde 180’er bracht de Schot alweer lucht in de leg, om het met zijn derde matchdart af te maken.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts