Connect with us

Pro Tour

Andy Fordham gaat stug door: “Voor mijn kleinkinderen nog één keer winnen”

Andy Fordham probeert nog altijd om terug te keren op zijn oude niveau. The Viking speelt dit weekend op een wildcard mee bij de Finder Darts Masters. Het kan zomaar de laatste keer zijn geweest dat de voormalig Lakeside-kampioen in Nederland gespeeld, maar zelf wil hij nog graag door.

Weet dat het erin zit

Als wildcard had Fordham in Egmond-aan-Zee een lastige groep en verloor zijn duels van Darius Labanauskas en Mark McGeeney. Toch keek hij met een positief gevoel terug op de partijen. “Ik voel me goed en ook het darten gaat weer steeds beter”, vertelde The Viking aan RTV Noord-Holland. Van opgeven wil hij dan ook nog niets weten. “Ik wil dat mijn kleinkinderen mij nog één keer zien winnen. En ik weet dat het erin zit.” Over het talent van Fordham hoeft ook niet te worden getwijfeld. Zo liet hij twee jaar geleden nog maar eens zien.

➡ Doe jij al mee aan het gratis PDC WK Darts Spel?

Vanuit het niets op Grand Slam of Darts

In het najaar van 2015 plaatste Fordham zich als een volslagen verrassing voor de Grand Slam of Darts. Zijn eerste drie darts op het grote podium in Wolverhampton waren ook nog eens goed voor een 180’er. Hij verloor wel van Adrian Lewis, om daarna Wayne Jones te kloppen. Het bereiken van de tweede ronde zat er alleen niet in, want Michael Smith was vervolgens te sterk. Het was in Wolverhampton vooral een zeer emotionele aangelegenheid. Bij zijn eerste opkomst hield hij het niet droog en de spanning was ook zichtbaar met de trillende handen. Dat is nog altijd niet verdwenen, want ook nu op de Finder Darts Masters bleef de hand van Fordham trillen. Zolang The Viking blijft ruiken aan het grote podium zal hij niet stoppen en alle dartsfans blijven hopen op een volgende stunt zoals met de plaatsing voor de Grand Slam of Darts. Met het jaar lijkt dit alleen wel onwaarschijnlijker te worden.

Andy Fordham opent Grand Slam of Darts met 180’er

Delen:

Meer over Pro Tour