Connect with us

Asian Tour

Asada en Ilagan met nieuwe titels hard op weg naar PDC WK

Seigo Asada en Lourence Ilagan hebben dit weekend het zevende en achtste toernooi van de Asian Tour gewonnen. De beste Aziatische darters waren verzameld Kuala Lumpur. Daar waren met name de prestaties van Asada op zaterdag indrukwekkend.

Derde titel Ilagan

In de halve finale gooide hij liefst 107,60 om Ilagan te verslaan met 5-2. In de finale trof hij Royden Lam, die Noel Malicdem met 5-1 had geklopt. Het liep naar een allesbeslissende negende leg en daarin was Asada de sterkste. Een dag later verloor de Japanner in de kwartfinale van Paul Lim met 5-2. De veteraan ging daarna zelf kopje onder tegen Ilagan, die in de finale ook nog eens met 5-1 afrekende met Harith Lim. Het was voor hem al de derde titel van dit jaar op de Asian Tour na de dubbel in Macao. Iedere eindzege is goed voor 3.600 dollar.

Vier man hard op weg naar WK

De top-4 van de Asian Tour Order of Merit plaatst zich voor het PDC World Darts Championship. Met nog vier toernooien voor de boeg moet er een klein wonder gebeuren wil de huidige top-4 zich niet plaatsen voor het WK. Ilagan (12.300), Lam (10.830) en Asada (9.770). staan ruim aan kop, gevolgd door Noel Malicdem met 6.320 pond. De Filipijn hoeft zich ook niet al te veel zorgen te maken, want zijn voorsprong op landgenoot Alexis Toylo (2.200) en de Japanner Daisuke Akamatsu (1.930) is groot. Harith Lim (1.670), Haruki Muramatsu (1.620) en Paul Lim (1.320) staan op nog veel grotere achterstand.

Delen:

Meer over Asian Tour