Connect with us

World Darts Championship

Ashton maakt favorietenrol waar en mag naar PDC WK Darts

Lisa Ashton Darts

Lisa Ashton zal Anastasia Dobromyslova gaan verzellen als dame tijdens het PDC World Darts Championship. De Engelse was de torenhoge favoriet tijdens het Britse kwalificatietoernooi en maakte dat waar.

Geen leg afgestaan

Voor het eerst zijn er dit jaar twee plaatsen vergeven op het PDC WK Darts voor dames. Dobromyslova won vorige week de qualifier voor speelersters uit de rest van de wereld. In Milton Keynes was het de beurt aan de Britse dames, waar Ashton zonder een leg te verspelen de halve finale haalde. Ze vloerde Sharon Costello, Stephanie Stutley, Sarah Ceska, Jane Densley en Denise Cassidy. Bij de laatste vier kon Rhian Griffiths wel twee legs afsnoepen, maar de dame uit Wales verloor met 5-2.

Favorieten sneuvelen; bulls-eye finish

De andere favorieten sneuvelden allemaal op weg richting de finale. Lorraine Winstanley kreeg klop van Deta Hedman met 4-3, in de kwartfinale ging Fallon Sherrock er daarna verrassend vanaf tegen Maria O’Brien (4-3). O’Brien bleek de reuzendoder, want ze won daarna ook met 5-2 van Hedman. In de finale kwam Ashton snel op 3-1 met een 19-, 16- en 17-darter. Een korte inzinking zorgde ervoor dat O’Brien terugkwam tot 3-3. Ashton herpakte zich met een 15-darter door een 81-finish. Daarmee was de break binnen en kwam ze in haar eigen leg op matchpoint. De partij besloot Ashton met een bulls-eye 132-finish voor opnieuw een 15-darter.

Klasse apart bij de dames

De 48-jarige Ashton staat al enkele jaren op eenzame hoogte bij de dames. In 2014, 2015, 2017 en 2018 won ze Lakeside. Er was dan ook veel verontwaardiging dat ze niet één van de acht vertegenwoordigers van de BDO was om eerder deze maand deel te nemen aan de Grand Slam of Darts. Met name begin dit jaar baarde ze opzien door in de Lakeside-finale tegen Dobromyslova een gemiddelde te noteren van 89,8 per beurt. Daarmee zal ze dus een serieuze bedreiging worden voor iedere speler in de eerste ronde van het PDC WK Darts.

Delen:

Meer over World Darts Championship