Connect with us

Asian Tour

Asian Tour-zeges Lam en Asada; negendarter Malicdem

De Asian Tour heeft een bijzonder openingsweekend gekend. Met zo’n tweehonderd spelers werd er in het Zuid-Koreaanse Seoul gespeeld en waren het Royden Lam en Seigo Asada met de dagzeges. de meeste aandacht ging uit naar Noel Malicdem.

Asian Tour voor verdere uitbreiding

De PDC heeft vanaf dit jaar een Asian Tour georganiseerd om darts in Azië verder te ontwikkelen. Op ieder toernooi wordt er gespeeld om een prijzenpot van 10.060 dollar, waardoor veel spelers de reis maakten richting Zuid-Korea. Het eerste toernooi werd gewonnen door Royden Lam. De darter uit Hongkong won van vanaf de laatste-32 van Hiroto Ichimiya, Seung-su Lee, Lihao Wen en Yuya Higachi. Noel Malicdem won ondertussen het Filipijnse onderonsje met Lourence Ilagan, om in de finale met 5-3 te verliezen.

Thuisfavoriet mist matchdarts

Het tweede toernooi op zondag zag de thuisfavoriet Hyun-chul Park de finale bereiken. Het liep naar een allesbeslissende leg tegen Seigo Asada. De Japanner, afgelopen december ook aanwezig op het PDC World Darts Championship maakte gelijk via dubbel-5 en zag Park matchdarts missen vanaf 20. Daarop sloeg hij zelf toe vanaf 56. Via de Asian Tour zijn plaatsen te verdienen voor de World Series in Shanghai en het wereldkampioenschap.

De negendarter van Malicdem

Delen:

Meer over Asian Tour