Connect with us

UK Open

ASPINALL GROTE SURPRISE MET UK OPEN-TITEL

Nathan Aspinall is de winnaar geworden van de UK Open Darts 2019. De Engelsman stond in december al in de halve finale van het wereldkampioenschap en zetten die vorm voort in Minehead. Hij begon als speler van buiten de top-32 van de wereld, maar met 100.000 pond voor de titel stormt The Asp de top-16 binnen. In de finale won hij van een teleurstellende Rob Cross met een sublieme 170-finish.

Waanzinnige 121-finish

In de halve finale wist Aspinall de grote favoriet bij de laatste vier te verslaan. Gerwyn Price was in de vorm van zijn leven, maar begon niet best aan dit duel. Met een 90-finish gevolgd door een 11-darter was het al 6-1. Die marge hield hij vast met een 100-finish voor 9-4, waarop Price toch de turbo aan ging zetten. Hij kwam terug tot 9-7 en stond na negen pijlen op 41. Aspinall gooide juist op dat moment een bulls-eye 121-finish, waar ook Price alleen maar voor kon klappen. Met een 11-darter kwam Price nog terug tot 10-9 en miste bulls-eye voor de gelijkmaker. Daarop was het met dubbel-14 gedaan.

Smith is uitgeblust

Michael Smith wist zich de afgelopen dagen door zijn verwondingen heen te knokken. Mank liep hij over het podium na een operatie op maandag aan een abces. De inspanningen bleken duidelijk te veel zijn geweest, want hij haalde zijn niveau niet meer. Rob Cross speelde er ook nog op in door iets trager te spelen dan normaal. Met finishes van 146 en 120 was het al 3-0, voor Smith terugkwam met finishes van 108 en 70. Daarna kwam Cross toch vlot op 6-2 en daarna op 10-4. Smith wist nog drie legs te pakken, gevolgd door dubbel-18 voor 11-7.

The Asp blijkt het meest fit

In de finale begon Cross sterk met een 12-darter, daarna zakte de gewezen wereldkampioen heel ver terug. Aspinall ging de pauze in met een 77-finish voor 3-2 en liep met een 66-finish naar 5-2. Op dat punt had hij Cross kunnen knakken, om pardoes vier pijlen te missen voor de marge van vier legs. Cross kwam terug en had op zijn beurt zes pijlen voor 5-5. Die vielen er ook niet in, waardoor The Asp de marge hield (6-4). Cross leek even aan te zetten met twee 180’ers voor een 12-darter, daarna zakte hij toch weer ver weg. De triples werden met grote stukken gemist en Aspinall kwam op 8-5. Voltage miste daarop ook nog twee beurten op de dubbels en was het verschil gemaakt. Cross was zichtbaar leeg en zijn gemiddelde zakte onder de 85 per beurt. Zo kon The Asp het afmaken met een sensationele 170-finish.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

More in UK Open