Connect with us

World Darts Championship

Aspinall na vreemd duel opnieuw in halve finale WK Darts

Nathan Aspinall staat voor de tweede keer op rij in de halve finale van het PDC WK Darts. Door de 5-3-zege op Dimitri Van den Bergh komt The Asp de top-8 van de wereld binnen en stuit nu op Michael van Gerwen of Darius Labanauskas. Lang leek Aspinall eenvoudig te winnen, maar gaf een 4-1-voorsprong bijna nog uit handen.

Regent 180’ers in AllyPally

In de eerste set miste Aspinall in iedere leg een pijl op de dubbel (0-1). Daarna ging de turbo echt aan bij The Asp. De twee gooiden 180’ers als zoete broodjes, maar nu wist de Engelsman dat te combineren met dubbels. In de vierde leg was Van den Bergh niet uit in vijf beurten en werd gebroken door een 13-darter. Een volgende 180’er bracht de Belg wel op 0-1 in de derde set, met een 122-finish, dubbel-8 voor de break en een 70-finish was het 2-1 in sets. Waar The Asp zijn gemiddelde richting de 100 zag klimmen, was Van den Bergh weggezakt naar 87. En dat allebei vijf 180’ers.

Kansen laten liggen

Toch leek de Belg daarna de partij terug in evenwicht te brengen. Hij kwam op 0-2 in de vierde set, om vier pijlen te missen voor setwinst. Aspinall dwong een vijfde leg en sloeg daarin genadeloos toe met een 12-darter voor 3-1 in sets. In de vijfde set hetzelfde verhaal. Er kwam een vijfde leg, waarin Van den Bergh zijn pijlen alle kanten uit zag vliegen. Zo kreeg Aspinall alle tijd voor 4-1, om het zelf te mogen afmaken in de zesde set.

Toch nog afgemaakt

Dat deed de Engelsman niet, want nu was hij degene die flink wegzakte. Van den Bergh met zijn rug tegen de muur wist terug te knokken en maakte er ook nog 4-3 van. De Belg kon in de achtste set ook de voorsprong pakken, alleen afmaken lukte nu niet. In de vijfde leg was Aspinall weer bij de les en hij maakte het af op dubbel-16 voor de 5-3-zege.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship