Connect with us

World Series of Darts

Aspinall ook in Las Vegas niet te stoppen met weergaloze titel

Nathan Aspinall is aan het uitgroeien tot de speler van 2019. De winnaar van de UK Open heeft nu ook de US Darts Masters weten te winnen. En dat bij zijn debuut op de World Series of Darts. In een waanzinnige finale wist hij Michael Smith te verslaan met 8-4, dankzij een gemiddelde van 106,7 per beurt.

Geeft kleur aan toernooi

Het belang van de zege van Aspinall is in meerdere opzichten groot. De nieuwe generatie Engelse spelers meldt zich nu snel aan de kop van het veld en The Asp is zelf niet meer te stoppen. Na zijn halve finale op het WK, verloren van Smith, won hij de UK Open en nu dus de US Darts Masters. De vaste namen lijken de World Series steeds meer als een verplicht nummertje te zien, vliegen er voortijdig uit en dat met emotieloos en matig spel. Aspinall is het tegenovergestelde, want als een jonge hond vliegt hij erin.

Eén matchdart Snakebite

Rob Cross, die weer een kans liet liggen om een toernooi te winnen nadat Michael van Gerwen vroegtijdig werd uitgesteld, ging er in de kwartfinale vanaf met 8-5. Een kraker was de partij tussen Aspinall en Peter Wright. Beide darters gooiden ver boven de 100 per beurt en Wright kwam als eerste op matchpoint. Met een 180’er voor een 13-darter dwong Aspinall een beslissend eleg af en daarin miste Wright één dart voor de 80-finish. Opnieuw een maximale score voor ditmaal een 14-darter bracht The Asp in de finale.

Kraker die geen kraker werd

Smith won eerst van Van Gerwen en daarna ook van Gerwyn Price. The Iceman had in de kwartfinale van Gary Anderson gewonnen, een duel dat flink was opgeblazen door hun verhitte confrontatie op de Grand Slam of Darts. Het podium in Las Vegas was voor beide darters duidelijk geen reden om ditmaal de strijd op te zoeken, waarop Price won. Tegen Smith ging hij er wel met 8-4 vanaf. In de finale opende Aspinall met een 10-darter, inclusief een bouncer, om te vervolgen met nog eens twee 180’ers. Toch maakte Smith gelijk met een 130-finish. Een 120-finish in de zesde leg zorgde voor het eerste verschil (4-2), maar Smith kwam nog een keer terug met finishes van 118 en 87. Een 95- en 80-finish maakte daarop het verschil voor Aspinall: 8-4.

US Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts