Connect with us

Pro Tour

Aspinall pakt met krankzinnige niveau zijn vierde PDC-titel

Nathan Aspinall PL Darts 2020 Aberdeen

Nathan Aspinall heeft nog maar eens laten zien wat hij in zijn mars heeft. De UK Open-kampioen wist het tweede Players Championship van het seizoen te winnen. De wijze waarop was indrukwekkend. Zo gooide hij 117,5 mét een negendarter in de kwartfinale tegen Peter Wright, om in de finale ook Gerwyn Price kansloos te laten.

Drie negendarters

Ondanks het krankzinnig goede spel ging het allerminst makkelijk voor The Asp. Na zeges op Carl Wilkinson en Peter Jacques moest hij een achterstand ombuigen tegen Keegan Brown (6-5). Brown had eerder op de dag net zoals Scott Baker al een negendarter gegooid. Aspinall ging verder met een 6-3-zege op Jason Lowe, gevolgd door de beste wedstrijd ooit gegooid op de Pro Tour.

Beste wedstrijd ooit

Aspinall en Wright speelden tien sublieme legs. Met daarin één 17-darter, een 14-darter, een 13-darter, vier 12-darters, twee 11-darters én een negendarter. Met die perfecte leg kwam Aspinall op 5-4 en maakte het daarna af voor de 6-4-zege. De gemiddeldes van 117,5 en 113,7 zorgden voor een gecombineerd gemiddelde van 115,59 per beurt. Het hoogste gecombineerde gemiddelde ooit in de geschiedenis van de PDC. Aspinall ging ook hier keihard op verder met een 7-0-zege op Gabriel Clemens en een 8-3-zege op Gerwyn Price voor dagwinst.

Halve finale Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode kent een vliegende start nadat hij zijn tourkaart heeft terugveroverd. Met sterk spel versloeg hij onder meer Ricky Evans, Glen Durrant en Jeff Smith. Zo haalde hij de halve finale, waar Price te sterk bleek met 7-4. Michael van Gerwen haalde de laatste-16, om met 6-5 te verliezen van Jamie Hughes. Jermaine Wattimena, Maik Kuivenhoven, Danny Noppert en Niels Zonneveld haalden allemaal de derde ronde.

Delen:

More in Pro Tour