Connect with us

PDC Darts Nieuws

Aspinall pakt titel op bizarre dag; Meulenkamp mist pijlen voor finale

Nathan Aspinall Darts Grand Slam

Nathan Aspinall heeft zijn allereerste titel bij de PDC te pakken. De jonge Engelsman stond in een zeer verrassende finale van het achttiende Players Championship tegen Ryan Searle. De gewezen WK-finalist bij de jeugd won met 6-4. Ron Meulenkamp speelde een uitstekende dag en kreeg twee matchdarts voor een finaleplaats.

Aspinall scherp op de juiste momenten

Aspinall stond in 2015 in de finale van het jeugd WK, waarin hij verlooor van Max Hopp. Een echt vervolg kon hij daarna niet geven, maar dit jaar valt het langzaam op zijn plaats. In januari wist hij zijn tourkaart terug te verdienen en door een nieuw management kon hij zich volledig gaan richten op darts. In Barnsley betaalde het zich uit voor The Asp. Hij versloeg Diogo Portela, Danny Noppert, Ritchie Edhouse en James Wilson voor de kwartfinale.

Matchdarts overleefd

Daarin won hij met 6-5 van Steve Beaton met een gemiddelde van 102,1 per beurt. In de halve finale leek het doek te vallen, tot Ian White zes matchdarts miste. Aspinall bleef koel en knalde een 128-finish uit voor de 6-5-zege. Ook in de finale ging het niet vanzelf. Searle nam namelijk een 0-2-voorsprong, waarop Aspinall het omboog met een 107-finish naar 3-2. Er kwam een 98-finish voor vier op een rij, voor Searle terugkwam tot 5-5. Aspinall pakte toch weer de kans via dubbel-4 en maakte het af op tops.

Opnieuw sterk toernooi Meulenkamp

Afgelopen weekend speelde Ron Meulenkamp al uitmuntend op de European Tour in Hildesheim met een kwartfinale, in Barnsley ging hij nu nog een ronde verder. Toch had er nog meer ingezeten voor de linkshander. Hij boog tegen Searle een achterstand om en mocht de elfde leg zelf beginnen. Daarin zette hij weg naar 60, om twee matchdarts te missen. Searle maakte het vervolgens af met zijn derde dart. Het bracht Meulenkamp wel dichtbij plaatsing voor de World Grand Prix. Ook goede zaken deed Jelle Klaasen met het bereiken van de laatste-16. Hij versloeg onder meer Joe Cullen en Alan Norris. Klaasen staat nu virtueel ook net aan de goede kant voor plaatsing voor de Grand Prix. Jan Dekker haalde net zoals The Cobra de laatste-16, Vincent van der Voort en JEffrey de Zwaan kwamen tot de laatste-32.

Delen:

Meer over PDC Darts Nieuws