Connect with us

Laatste Nieuws

Aspinall vliegt top-16 binnen; Barney valt verder weg

Nathan Aspinall UK Open Darts 2019 winnaar

Nathan Aspinall is door de winst van de UK Open Darts 2019 de grote stijger op de PDC Order of Merit. De Engelsman begon het weekend buiten de top-32, maar is nu gelijk een speler in de top-16.

Twee jaar verzekerd van top-16

The Asp won 100.000 pond met de titel in Minehead. Die cheque ontving hij ruim twee maanden geleden ook al voor zijn halve finale op het PDC World Darts Championship. Met 200.000 pond op de teller knalt hij door naar plaats zestien. Doordat dit prijzengeld twee jaar blijft staan is hij eigenlijk verzekerd van twee jaar lang in de top-16 van de wereld. Zodoende is Aspinall direct voor alle televisietoernooien geplaatst.

Barney uit top-32

Zaterdagmiddag werd duidelijk dat Raymond van Barneveld uit de top-32 van de wereld was gevallen. Hij is nu de nummer 33 met 141.750 pond achter zijn naam. De achterstand op onder meer nummer 32 Benito van de Pas (142.750) is klein, Barney moet in de komende twee maanden alleen wel twee kwartfinales van Players Championships en een kwartfinale op de European Tour verdedigen.

Geen grote verschuivingen in de top

De top-10 is ongewijzigd, wel zijn de verschillen tussen de spelers veranderd. Peter Wright moest van twee jaar geleden zijn titel verdedigen, maar vloog er nu al vroegtijdig uit. Wright is nog altijd nummer drie van de wereld, zijn marge op Gary Anderson, Daryl Gurney en Michael Smith is behoorlijk verdampt. De komende periode moet Snakebite veel ponden verdedigen en moet dus vrezen om te gaan zakken.

Nederlanders blijven hangen

Voor de Nederlanders was het een ronduit dramatische UK Open. Jermaine Wattimena wist als enige de openingsdag door te komen en verloor uiteindelijk in de zesde ronde. Hij staat op plaats 25 en is daarmee de tweede Nederlander achter Michael van Gerwen. Benito van de Pas (32), Raymond van Barneveld (33), Vincent van der Voort (39), Jeffrey de Zwaan (42), Danny Noppert (44) en Jan Dekker (45) staan ook in de top-50.

PDC Order of Merit per 4 maart 2019

Delen:

Meer over Laatste Nieuws