Connect with us

World Darts Championship

Aspinall walst over Dolan heen voor halve finale op WK Darts

Nathan Aspinall PDC WK Darts 2019 (5)

Nathan Aspinall is de grote surprise in de halve finale van het PDC World Darts Championship 2019. De Engelse debutant wist in de kwartfinale zeer overtuigend af te rekenen met Brendan Dolan. Vanaf de eerste set had The Asp de overhand en liet niet meer los. Hij eindigde op 99,72 per beurt voor de 5-1-zege. In de halve finale wacht Michael Smith of Luke Humphries.

Geen bibbers bij The Asp

Op voorhand werd een spannende strijd verwacht, waarbij Dolan met name zijn ervaring zou moeten laten spreken. Het was echter Aspinall die gelijk bij de les was. Met een 77-finish pakte hij de break, om na drie missers op tops van Dolan de eerste set af te snoepen. De tweede set werd wel spannend met een vijfde leg, alleen daarin was The Asp zeer gedecideerd met een 68-finish voor 2-0.

Flink gasgeven

Vanaf dat moment ging The Asp echt gas geven.Een 11-darter was goed voor een nieuwe break, gevolgd door de 132-finish. Dolan sloeg terug met een 11-darter, om Aspinall zijn eigen leg alweer in 15 pijlen uit te zien mikken. Er kwam nog een 122-finish achteraan, om zijn eigen leg nu in 14 pijlen af te ronden. Dolan kon daarop de triple-20 amper vinden en met een nieuwe 14-darter was Aspinall al één set verwijderd van de overwinning. Zijn gemiddelde lag inmiddels op 98 per beurt.

Klein tikje snel verwerkt

Hij had gelijk kunnen toeslaan, om drie pijlen te missen voor de break. Dolan prikte er pardoes een 12-darter in voor zijn eerste set en direct setwinst. Aspinall herpakte zich met een 14-darter, om scorend het initiatief te pakken in de leg van Dolan dankzij zijn vijfde 180’er. Dolan counterde echter knap met een 177-score, zag Aspinall bulls-eye missen en maakte 1-1. Aspinall werkte zijn eigen leg weer in 14 pijlen weg en met een 96-finish was de zege binnen.

Delen:

Meer over World Darts Championship